tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κεικ

Δεν ξέρω αν πρέπει να το αναφέρω με θετικό πρόσημο το γεγονός ότι σήμερα θα φτιάξουμε ατομικά, μικρά, αφράτα και πεντανόστιμα μηλοπιτάκια κι ο λόγος είναι ότι γίνονται ανάρπαστα, καταναλώνονται με ευκολία και δε σταματάς ποτέ στο ένα…Από αυτή την άποψη, αν είσαι σε διατροφή, άλλαξε σελίδα αλλά αν είσαι υπό έλεγχο, προχώρησε στην αναζήτησή των υλικών και σήκωσε τα μανίκια σου και δε θα το μετανιώσεις. Είναι διασκεδαστικά στην εκτέλεσή τους, πανέμορφα στην όψη τους και εθιστικά στη γεύση τους. Τα φτιάχνω και τα ξαναφτιάχνω σε κάθε περίπτωση και πάντα με βγάζουν ασπροπρόσωπη.

mini strudel1

Υλικά για τη ζύμη:

Στην περιήγησή μου στο ίνσταγκραμ , πριν πολύ καιρό εντόπισα ένα λογαριασμό με ιδιαίτερη προσωπικότητα, αυθεντικότητα και ξεχωριστή αισθητική. Όλες οι προτάσεις κι οι συνταγές, διαλεχτές και μοναδικές,  η λατρεία για τη φύση  έκδηλη και η γενικότερη στάση ζωής ήταν μια ωδή στην ελληνική επαρχία. Δειλά-δειλά έστειλα ένα μήνυμα που έγραφε το εξής: “Είσαι φοβερή, οι συνταγές σου υπέροχες” κι η απάντηση “Άντρας είμαι και με λένε Ζαχαρία” Αυτό ήταν το πρώτο στάδιο γνωριμίας μας ενώ σε δεύτερη φάση, σε μια κοινοποίηση παρουσίας του ανακάλυψα πως είμαστε “γείτονες-κοντοχωριανοί” . Αυτό ήταν το δεύτερο στάδιο γνωριμίας μας, ενώ πριν λίγο καιρό, σε γνωστό εμπορικό της πόλης μου άκουσα κάποιον άγνωστο να με προσφωνεί με το όνομά μου. Ήταν ο Ζαχαρίας, με τον οποίο γνωριστήκαμε προσωπικά και πολύ χάρηκα γι’ αυτό. Το συγκεκριμένο μπράουνι είναι μία από τις πολλές εξαιρετικές προτάσεις που υπάρχουν στο λογαριασμό του ενώ κάπως έτσι χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που χειρίζονται με τόσο σωστό τρόπο και με τόση “αλήθεια” τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

mpraoyni kolokythas1

Υλικά:

Πρόκειται για το διάσημο γλύκισμα με καταγωγή το Κάπρι της Ιταλίας. Είναι εθιστικό, είναι σούπερ σοκολατένιο, σούπερ ζουμερό και χωρίς γλουτένη. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα κι η πρώτη ύλη του είναι το τριμμένο αμύγδαλο κι αυτό είναι που κάνει το γλυκό αυτό τόσο λαχταριστό, τόσο ενδιαφέρον και βέβαια gluten free. Δεν περιέχει πολλά υλικά, είναι απλό και ξεχωριστό  κι αυτή η απλότητά του είναι που το κάνει να ξεχωρίζει!  Θα έπρεπε να υπάρχει στο site μου εδώ και καιρό αλλά “κάλλιο αργά παρά ποτέ” όπως λέει κι η παροιμία.

torta caprese1

Υλικά:

Θα  ξεκινήσω με την προσφορά των φρούτων του δάσους κι εδώ συγκεκριμένα των κράνμπερις. Συγχωρέστε μου την "ελληνικοποιημένη γραφή” της ξενικής αυτής λέξης…άλλωστε δεν είναι εκεί η ουσία! Η ουσία είναι ότι πρόκειται για “βόμβες” αντιοξειδωτικών , βιταμινών , αντισωμάτων , αμινοξέων , υδατανθράκων και φυτικών ινών. Τι άλλο να πω γι’ αυτή την κατηγορία θεσπέσιων φρούτων με τα υπέροχα χρώματα και σχήματα που μοιάζουν με ζωγραφιά . Τα φρούτα αυτά μπορούμε να τα βρούμε στο εμπόριο σχεδόν όλο το χρόνο εφόσον διατηρούνται στην κατάψυξη . Η προσφορά τους τεράστια μα η γεύση τους “ξινούτσικη”  γι’ αυτό κι εμείς εδώ θα την ισορροπήσουμε με τις αγαπημένες κι εξίσου πολύτιμες σταφίδες ενώ η μαύρη , μαλακή  ζάχαρη με τη μελάσα χαρίζει την ιδιαίτερη γεύση της.

keik kraberis mayrh zaxarh1

Υλικά:

Είναι αλήθεια πως όλα τα συστατικά που συνθέτουν το Χριστουγεννιάτικο τοπίο είναι μαγικά…δώρα (μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία) , φώτα και λαμπιόνια , γλυκά , ζεστασιά και αγάπη (κυρίως αυτά) , οικογενειακή θαλπωρή και αρώματα…δεκάδες αρώματα που μας γοητεύουν και μας κάνουν να ταξιδέψουμε λιγάκι , να ονειρευτούμε , να ξεφύγουμε από τα καθημερινά…Το “μαγικό” αυτό κέικ  με τα κομμάτια του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με το μίγμα μπαχαρικών μπορεί να μη μας βοηθήσει να …φτάσουμε μέχρι το χωριό του …Αη - Βασίλη , σίγουρα όμως θα μας προσφέρει ένα πολύ ζεστό απόγευμα με τσάι και αγαπημένα πρόσωπα….
Δείτε το :

xrist keik1
Υλικά :

Ένα πολύ νόστιμο , αφράτο , εύκολο , ζουμερό και ωραιότατο κέικ θα φτιάξουμε σήμερα. Η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η αγαπημένη , κίτρινη κολοκύθα  , ένα αγαπημένο υλικό που σε κάθε φθινοπωρινή εικόνα σχεδόν πάντα είναι εκεί μαζί με τα μήλα και τα κιτρινισμένα φύλλα των δέντρων...Τώρα είναι η εποχή της και την απολαμβάνουμε όσο και όποτε θέλουμε  αλλά καλό θα είναι όταν την βρίσκουμε σε αφθονία να την αποθηκέυουμε στην κατάψυξη ,  τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομμάτια , χωρισμένη σε ποσότητες των 500 γρ. περίπου…Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να την χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο…

Ας φτιάξουμε λοιπόν το κέικ μας:

keik kolokythas1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...