tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ γεμιστό με κρέμα

Γι’ αυτό το κέικ δεν έχω λόγι! Είναι πολύ αφράτο , ελαφρύ και λιώνει απολαυστικά στο στόμα . Η μεγάλη έκπληξη είναι η κρέμα που κρύβει στο εσωτερικό του , ανάλαφρη και βελούδινη ενώ η κατασκευή του απλή και ευχάριστη.  Κάποια φίλη αναρωτήθηκε μήπως χρειάζεται ψυγείο λόγω της κρέμας…αλλά αποδείχτηκε ότι δε χρειαζεται καθόλου να μπούμε σ’ αυτή τη σκέψη γιατί το κεκάκι αυτό εξαφανίζεται πριν προλάβει να ξημερώσει η επόμενη μέρα! Για να κυριολεκτούμε βέβαια , όντως δεν χρειάζεται άμεσα ψυγείο γιατί η κρέμα ψήνεται μαζί με το κέικ κι έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης των συστατικών του.  Η κανέλα  στο σερβίρισμα ολοκληρώνει αφοπλιστικά το αποτέλεσμα. 
Δείτε το:

keik gemisto krema1
Υλικά :


Για την κρέμα
500 ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 αυγό
2 βανίλιες 

Για το κέικ
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. γιαούρτι (ή κεφίρ)
130 ml ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ή λεμόνι)
1 φακελάκι μπέικιν (2 κ.σ.)
1 πρέζα αλάτι

keik gemisto krema2keik gemisto krema3keik gemisto krema4keik gemisto krema5keik gemisto krema6keik gemisto krema7keik gemisto krema8keik gemisto krema9keik gemisto krema10keik gemisto krema11keik gemisto krema12keik gemisto krema13keik gemisto krema14keik gemisto krema15keik gemisto krema16keik gemisto krema17keik gemisto krema18keik gemisto krema19keik gemisto krema20keik gemisto krema21

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα : Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα . Παράλληλα σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι με το αυγό , τις βανίλιες και την ζάχαρη και προσθέτουμε  λίγο από το πλέον ζεστό γάλα από την κατσαρόλα . Αδειάζουμε τότε το μίγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα και  ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να “δέσει” η κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά , αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπωλ , σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει!

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το κέικ!
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε  το αλεύρι , το μπέικιν  και το αλάτι . Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά και όταν αφρατέψουν πολύ προσθέτουμε το ηλιέλαιο , το ξύσμα και τις βανίλιες και εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γιαούρτι χτυπώντας ελαφρά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε  ένα μέτριο , παραλληλόγραμμο ταψί 24x28 ή στρώνουμε λαδόκολλα ή χρησιμοποιούμε σκεύος σιλικόνης   και αδειάζουμε το μίγμα . Αδειάζουμε τότε κουταλιές από την κρέμα και με ένα κουτάλι όσο μπορούμε ομοιόμορφα και συμμετρικά σε όλη την επιφάνεια του γλυκού . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε για σιγουριά με τη λάμα μαχαιριού.
Βγάζουμε το κέικ απο τον φούρνο , περιμένουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε  πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ευχαριστώ πολύ τη Μαργαρίτα Βίκα για την υπέροχη συνταγή! Η ίδια προτείνει ξύσμα λεμονιού και στην κρέμα και στο κέικ. Αν το προτιμάτε δοκιμάστε το . Θα είναι υπέροχο!
Καλή επιτυχία!

Σημ. Πρόσφατα κάπου στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε ένα βιντεάκι για το ίδιο κέικ, ιταλικής προέλευσης. Είχαν τοποθετήσει την κρέμα μέσα σε κορνέ και την πρόσθεταν στο μίγμα του κέικ κάνοντας κυκλικές κινήσεις... Αυτό μου έδωσε μια έξτρα έμπνευση, οπότε τις επόμενες φορές θα δοκιμάσω και την κυκλική κίνηση αλλά και διαγώνιες γραμμές κ.λ.π. 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...