tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με κεράσια και αμύγδαλα

Αυτά τα δύο υλικά , δεν ξέρω γιατί , τα προτιμώ ζευγάρι…μου αρέσει το “πάντρεμά” τους! Και τώρα , καθώς είναι η εποχή τους σκέφτηκα να τα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω ένα αρωματικό και νόστιμο κεκάκι για το πρωινό μας ! Έβαλα και λίγο εκχύλισμα πικραμύγδαλου μέσα , καβούρδισα ελαφρά και τα αμύγδαλά μου….και το απλό και ταπεινό κεκάκι μου μεταφορφώθηκε σε ένα πολύ ιδιαίτερο και πεντανόστιμο γλύκισμα…Τα κεράσια που χρησιμοποίησα , βέβαια δεν ήταν φρέσκα αλλά αποξηραμένα αλλά ήταν τόσο γευστικά και στάθηκαν επάξια μέσα στο σύνολο!
Δείτε το :

keik kerasi1
Υλικά :


300 γρ. κοκ. φαρίνα
2 κ.γλ. μπέικιν
1 στραγγιστό γιαούρτι 2% (200 γρ.)
1 κούπα αποξηραμένα κεράσια
60 γρ. χοντροκομμένα , ελαφρώς καβουρδισμένα , ασπρισμένα αμύγδαλα
240 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
70 γρ. ηλιέλαιο
50 γρ. μαργαρίνη
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα πικραμύγδαλου
 ή 2 βανίλιες και λίγο μοσχοκάρυδο+ ξύσμα λεμονιού

{webgallery}

keik kerasi2keik kerasi3keik kerasi4keik kerasi5keik kerasi6keik kerasi7keik kerasi8keik kerasi9keik kerasi10

{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε τα κεράσια και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα . Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
-Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Συνεχίζουμε το χτύπημα στη χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε το άρωμα και το γιαούρτι μαζί με δυο κουταλιές από το αλεύρι . Όταν ενωθούν καλά τα υλικά μας , σταματάμε το μίξερ , προσθέτουμε σιγά-σιγά όλο το μίγμα αλευριού  στο μίγμα των αυγών χρησιμοποιώντας σπάτουλα . Όταν έχουν ομογενοποιηθεί εντελώς τα υλικά κι έχουμε μια παχύρευστη ζύμη , την αδειάζουμε με προσοχή σε μια μέτρια φόρμα του κέικ που έχουμε λαδώσει-αλευρώσει καλά!
-Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα , για 45 λεπτά περίπου . Δεν πρέπει να το παραψήσουμε για να μη στεγνώσει αλλά να είναι αφράτο και ζουμερό!
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , περιμένουμε για 5-10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να στεγνώσει και να κρυώσει . Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα , το πασπαλίζουμε , αν θέλουμε με λίγη άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε έναν τέλειο πρωινό ή απογευματινό καφέ ή ένα υπέροχο πράσινο τσάι με αρώματα λουλουδιών…
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...