tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Crumble με νιφάδες βρώμης και φράουλες

Όχι , σε αυτό το άρθρο δε θα γράψω για την Άνοιξη , δε θα περιγράψω τις χάρες της και τα δώρα που μας χάρίζει…ούτε για τις λατρεμένες φράουλες θα μιλήσω που μας χαρίζονται απλόχερα κάθε τέτοια εποχή και εμείς φροντίζουμε να τις απλαμβάνουμε με κάθε τρόπο , αντλώντας αισιοδοξία από το χρώμα τους και ευχαρίστηση από το άρωμα και τη γεύση τους…Σήμερα ωστόσο  , θα δανειστώ τις φράουλες και θα μιλήσω για ένα υπέροχο , απολαυστικό , σούπερ δυναμωτικό και πολύ υγιεινό πρωινό που δίνει ενέργεια , μπόλικες βιταμίνες , πρωτεΐνες και φυτικές ίνες…Bέβαια δε θα δυσκολευτεί κανείς να το καταναλώσει , γιατί το crumble με τις φράουλες , τις νιφάδες βρώμης και το τριμμένο αμύγδαλο είναι απλά υπέροχο…

crumble fraoyla1

Υλικά :


1 κιλό φρέσκες φράουλες
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
2 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Για το crumble:
1 κούπα πούδρα αμυγδάλου
5 κ.σ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γλ. μπέικιν
1 βανίλια
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο
Λίγες επιπλέον νιφάδες βρώμης
Προαιρετικά λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο

crumble fraoyla2crumble fraoyla3crumble fraoyla4crumble fraoyla5crumble fraoyla6crumble fraoyla7crumble fraoyla8crumble fraoyla9crumble fraoyla10crumble fraoyla11crumble fraoyla12crumble fraoyla13crumble fraoyla14crumble fraoyla15
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες σχολαστικά , αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις πιο μικρές τις κόβουμε στα δύο ενώ τις μεγαλύερες στα τρία ή το πολύ στα τέσσερα. Τις στραγγίζουμε για λίγο , τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 16x28 και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού . Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε το αλεύρι και την καστανή ζάχαρη (4 κ.σ.) και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πασαπλίζουμε τις φράουλες με αυτό το μίγμα και κινούμε το σκεύος ελαφρά ώστε να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδάλου και τις νιφάδες βρώμης , το μπέικιν , τη βανίλια , τη ζάχαρη (και τα μπαχαρικά αν τα προτιμάμε). Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και δουλεύουμε τα υλικά για λίγο με το χέρι μας μέχρι να σχηματίσουμε χοντρά κομμάτια τρίμματος . Σκορπίζουμε το βουτυρωμένο τρίμμα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους ώστε να σκεπαστούν οι φράουλες και πασπαλίζουμε με πολύ λίγες νιφάδες βρώμης επιπλέον.
Ψήνουμε το crumble σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 35 λεπτά λεπτά περίπου , μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά του.
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο ώστε να στέκεται και το σερβίρουμε με μια κουτάλα-σπάτουλα καθώς δεν κόβεται ξεκάθαρα σε κομμάτια.
Συνοδεύουμε με λίγες κουταλιές γιαούρτι κι έχουμε ένα υπέροχο , γευστικό και πολύ ξεχωριστό πρωινό!
Ακόμα συνοδεύει εξαιρετικά το τσάι ή τον καφέ….
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...