tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πίτσα με ψητές μελιτζάνες

Από τη μία που ο καιρός είναι τόσο γλυκός παρόλο που διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη , από την άλλη το πανέρι με τις όψιμες μελιτζάνες από τον κήπο του θείου του Παναγιώτη που άφησε έξω από την πόρτα μου τις προάλλες μου έδωσαν την έμπνευση: Σκέφτηκα να ψήσω λοιπόν τον πολύτιμο καρπό , να τον αρωματίσω και να τον χρησιμοποιήσω σαν κύριο υλικό που θα πλαισιώσει την πίτσα μου μαζί με λίγες πιπεριές και λίγα μανιτάρια. Η προσθήκη των τυριών και αλλαντικών ήταν εύκολη υπόθεση…Χωρίς πολλή σκέψη και με διάθεση για ένα μικρό πείραμα προχώρησα στο “δια ταύτα”…Το αποτέλεσμα μας εξέπληξε ευχάριστα και η πίτσα αυτή καταχωρήθηκε στα αγαπημένα…

pitsa melitzanes1
Υλικά:


Μισή δόση ζύμη για πίτσα
3 μέτριες μελιτζάνες
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
80 γρ. αλλαντικό της προτίμησής μας
4-5 φέτες μπέικον καπνιστό
150 γρ. φρέσκα , λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ. mozzarella
200 γρ. φέτα χοντροτριμμένη ή γραβιέρα
Αλάτι , πιπέρι και μπόλικο θυμάρι
Για τη σάλτσα:
6-8 κ.σ. λάδι
1 κούπα χυμό ντομάτας
1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
Μια χούφτα ψιλοκομμένο , φρέσκο βασιλικό
Επιπλέον λίγο ακόμα λάδι για το ταψί

pitsa melitzanes2pitsa melitzanes3pitsa melitzanes4pitsa melitzanes5pitsa melitzanes6pitsa melitzanes7pitsa melitzanes8pitsa melitzanes9pitsa melitzanes10pitsa melitzanes11
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τη βασική συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ). Την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί . Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομματάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε , τα ραντίζουμε με λίγο λάδι , τα πασπαλίζουμε με μπόλικο θυμάρι και τα αραδιάζουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε τη σάλτσα βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 15 λεπτά εκτός από το βασιλικό. Αυτό τον προσθέτουμε στο τέλος.
Ετοιμάζουμε τότε την πίτσα:
Λαδώνουμε το μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου και τοποθετούμε πάνω το ζυμάρι που το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε χοντρό φύλλο ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του. Από πάνω σκορπίζουμε σχεδόν όλη τη σάλτσα (φυλάμε 2-3 κ.σ. για το τέλος). Από πάνω στρώνουμε τα ψητά λαχανικά φροντίζοντας να απλωθούν ομοιόμορφα και ακριβώς από πάνω στρώνουμε τα αλλαντικά , στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τέλος τα τυριά (mozzarella & φέτα). Τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα , λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και θυμάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην κάτω σχάρα , για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια και να έχει ψηθεί καλά το ζυμάρι στο κάτω μέρος.
Περιμένουμε για λίγα λεπτά να σταθεί η πίτσα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...