tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γαριδομακαρονάδα χειμωνιάτικη (με μπούκοβο , λιαστές ντομάτες και πιπεριά Φλωρίνης)

Είναι αλήθεια πως τη γαριδομακαρονάδα την έχουμε συνδυάσει με το καλοκαιρινό αεράκι , με την αύρα της θάλασσας και με το ουζάκι…Όμως η σημερινή μου πρόταση καταρρίπτει αυτό το μύθο και επιβάλλει την απόλαυση της λατρεμένης αυτής γεύσης χειμώνα-καλοκαίρι….Με δυο-τρεις  παρεμβάσεις και με την προσθήκη απλών , αγαπημένων υλικών το πιάτο αυτό μετατρέπεται σε μια πικάντικη , χειμωνιάτικη πανδαισία. Θα χρησιμοποιήσουμε μπούκοβο , πιπεριά Φλωρίνης , πράσα και λιαστές ντομάτες…Ακόμα θα σβήσουμε τα σωταρισμένα λαχανικά με τσίπουρο κι αν το θελήσουμε , προσθέτουμε και λίγες σταγόνες ταμπάσκο κι έχουμε την πιο τέλεια παραλλαγή του απόλυτου πιάτου θαλασσινών…

garidomakaronada xeimoniatikh1

Υλικά:

500 γρ. γαρίδες

500 γρ. ταλιατέλες

500 γρ. ντοματάκι κονκασέ

8 κ.σ. λάδι και λίγο ακόμα για τις γαρίδες

1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες

8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1 πράσο ψιλοκομμένο

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Σκόνη σκόρδου (κατά βούληση)

70 ml τσίπουρο

Αλάτι , μπούκοβο , πάπρικα γλυκιά και ροζ πιπέρι

2-3 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)

garidomakaronada xeimoniatikh2garidomakaronada xeimoniatikh3garidomakaronada xeimoniatikh4garidomakaronada xeimoniatikh5garidomakaronada xeimoniatikh6garidomakaronada xeimoniatikh7garidomakaronada xeimoniatikh8garidomakaronada xeimoniatikh9garidomakaronada xeimoniatikh10garidomakaronada xeimoniatikh11

Εκτέλεση:

Σε ένα απλωτό σκεύος ή μεγάλο , βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το πράσο , τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και τα ροδίζουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ , τις λιαστές ντομάτες , το μούκοβο , την πάπρικα το ροζ πιπέρι , τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μελώσει η σάλτσα. Παράλληλα , στο διπλανό μάτι της κουζίνας βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζουμε τις ταλιατέλες όση ώρα υποδεικνύει η συσκευασία. Την ίδια ώρα , στο διπλανό μάτι βάζουμε ένα αντικολλητικό μικρό τηγανάκι και αφού προσθέσουμε 2-3 κ.σ. λάδι ροδίζουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά κι απ’ τις δυο πλευρές για 2-3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε δίπλα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τις υπολοιπες μέχρι να τις ροδίσουμε όλες (δεν τις ρίχνουμε όλες μαζί , αλλά τις ροδίζουμε λίγες-λίγες για να μην πέσει απότομα η θερμοκρσσία του σκεύους , γιατί έτσι δε θα “αρπάξουν" οι γαρίδες , θα αφήσουν υγρά και θα γίνουν σαν βραστές)…`Όταν ολοκληρώσουμε το ρόδισμα και αφού θα έχει ετοιμαστεί και η σάλτσα , ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά (σάλτσα και γαρίδες) . Στο μεταξύ καθώς έχουν βράσει οι ταλιατέλες , φυλάμε μια κούπα από αυτό το ζωμό (με το άμυλο) και σουρώνουμε τις ταλιατέλες. Τις γυρίζουμε πίσω στην κατσαρόλα , προσθέτουμε και τη σάλτσα με τις γαρίδες , ρίχνουμε και τον αμυλο-ζωμό , ανακατεύουμε , περιμένουμε να πάρει μία μόνο βράση το φαγητό και αποσύρουμε από τη φωτιά! Σερβίρουμε αμέσως!

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...