tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια

Το λες χορτοφαγική μαγειρίτσα , το λες και πιάτο “δώρο της φύσης” εμπνευσμένο από την 'Ανοιξη και την παράδοση. Το λες ακόμα κι ένα φίνο , ελαφρύ πιάτο τόσο ελαφρύ και τόσο νόστιμο που δε σε βαραίνει και δε σε “χαλάει” ποτέ…Είναι η απάντηση σε όλους όσους δεν αγαπούν τα εντόσθια του αρνιού ή αποφεύγουν τα πιάτα που είναι φορτωμένα με πολλά λιπίδια ή απλά αγαπούν πολύ τα μανιτάρια…
Το μαρουλάκι επιβάλλεται καθώς και τα μυρωδικά , ενώ το λαδάκι και το λεμόνι μαζί με το πλιγούρι συμπληρώνουν τα συστατικά της επιτυχίας…Είναι ένα φαγητό που φτιάχνω και ξαναφτιάχνω πολύ συχνά και πάντα το απολαμβάνουμε με πολύ όρεξη και…συγκίνηση του ουρανίσκου!

xortofagikh mageiritsa1
Υλικά:


500 γρ. μανιτάρια πορτο-μπελο
500 γρ. ποικιλία λευκών μανιταριών
1 μαρούλι
1/2 ματσάκι άνιθο
Λίγο μάραθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κυβο λαχανικών
2 (γεμάτες) κ.σ. πλιγούρι
Χυμό από 2 λεμόνια
2 (γεμάτες) κ.γλ. κορν φλάουρ
Αλάτι και πιπέρι

xortofagikh mageiritsa2xortofagikh mageiritsa3xortofagikh mageiritsa4xortofagikh mageiritsa5xortofagikh mageiritsa6xortofagikh mageiritsa7xortofagikh mageiritsa9xortofagikh mageiritsa10xortofagikh mageiritsa11xortofagikh mageiritsa12xortofagikh mageiritsa13xortofagikh mageiritsa15xortofagikh mageiritsa14xortofagikh mageiritsa16
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Πλένουμε τα μαρούλια και τα χοντροκόβουμε κι αυτά. Καθαρίζουμε , πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το λάδι σε απλωτή κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια. Τα σωτάρουμε για πέντε λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να μαραθούν κι αυτά και να ροδίσουν ελαφρά. Τότε προσθέτουμε τα μαρούλια και τα ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να μαραθούν και να αποβάλλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τότε και τον άνιθο , το μάραθο , τον κύβο λαχανικών , αλατοπίπερο και το μισό από το χυμό λεμονιού , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά. Τότε προσθέτουμε το πλιγούρι και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει κι αυτό. Αν το φαγητό μας σε αυτή τη φάση έχει στεγνώσει (πράγμα δύσκολο γιατί το μαρούλι και τα μανιτάρια εχουν πολλά υγρά) , προσθέτουμε λίγο νεράκι.  Διαλύουμε τότε το κορν φλάουρ μέσα στον υπόλοιπο χυμό λεμονιού , το προσθέτουμε στο φαγητό , ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει λίγες βράσεις ακόμα μέχρι να δέσει ελαφρά το ζουμάκι του φαγητού. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...