tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αραβικές πίτες γεμιστές στο τηγάνι (κι ένα ντιπ)

Οι αραβικές πίτες και οι πίτες γενικότερα μου αρέσουν πολύ…Όχι μόνο γιατί η γεύση τους τις περισσότερες φορές είναι ανεπανάληπτη όσο γιατί η κάθε πίτα δίνει την ευκαιρία να κλείσουμε μέσα της υλικά σε απίθανους συνδυασμούς και να δημιουργήσουμε ξεχωριστά , μοναδικά εδέσματα. Είναι κατά κάποιον τρόπο μια ευκαιρία δημιουργίας και έκφρασης που δίνει περιθώριο στη φαντασία αλλά και στη διάθεση να πάρει το προβάδισμα και να μεγαλουργήσει. Δεν ξέρω αν με τις συγκεκριμένες πίτες “μεγαλούργησα" (μη λέμε και πολύ παχιά λόγια) εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι πως τις πιτούλες με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το ιδιαίτερο άρωμα της πιπεριάς σε συνδυασμό με το καπνιστό αλλάντικό και το λιωμένο πλούσιο τυρί τις απολαύσαμε δεόντως...

Arabikes pites1

Υλικά: 

4 αραβικές πίτες

1 δόση καραμελωμένα κρεμμύδια με πιπεριά Φλωρίνης

150 γρ. ανάμικτα κίτρινα τυριά

8 λεπτές φέτες καπνιστό ζαμπόν κομμένες σε κυβάκια

4 κ.σ. λάδι για το ψήσιμο

Για το ντιπ:

3 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι

Λίγες σταγόνες worcester sauce

Λίγο πιπέρι

Arabikes pites2Arabikes pites3Arabikes pites4Arabikes pites5Arabikes pites6Arabikes pites7Arabikes pites8Arabikes pites9Arabikes pites10Arabikes pites11Arabikes pites12Arabikes pites13

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τα καραμελωμένα κρεμμύδια σύμφωνα με τη συνταγή (θα τη βρείτε στο τέλος αυτού του άρθρου με το σχετικό link). Παίρνουμε την πρώτη αραβική πίτα , την τοποθετούμε στον πάγκο και βάζουμε μια ποσότητα από τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο κέντρο της (υπολογίζουμε ότι πρέπει να μοιραστούν τα κρεμμύδια σε 4 μέρη). Προσθέτουμε υπολογίζοντας κατά τον ίδιο τρόπο τα τριμμένα τυριά και το ζαμπόν. Διπλώνουμε πρώτα τα πλάγια της πίτας και μετά τις δύο άκρες της ώστε να κλείσουμε μέσα τη γέμιση δημιουργώντας ένα φάκελο. Ρίχνουμε τότε 1 κ.σ. λάδι κάθε φορά για κάθε πίτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και την ροδίζουμε πρώτα από τη μία πλευρά για 1-2 λεπτά και μετά από την άλλη. Στόχος μας είναι να ροδίσει η πίτα και να λιώσουν τα τυριά στο εσωτερικό. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τις υπόλοιπες πίτες. 

Παράλληλα ανακατεύουμε τα υλικά για το ντιπ σε ένα μπωλ με ένα πιρούνι μέχρι να πετύχουμε μια παχιά σάλτσα. 

Σερβίρουμε αμέσως τις έτοιμες , ζεστές πίτες σε μια πιατέλα και στο κέντρο τοποθετούμε το ντιπ μέσα σε ένα μπωλάκι. 

Σημ. : -Στο εμπόριο υπάρχει αρκετά μεγάλη ποικιλία από μουστάρδες με μέλι , είναι πολύ γευστικές και δίνουν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επιλέξτε κατά προτίμηση κάποια που να περιέχει και κόκκους μπαχαρικών , όπως σπόρο παπαρούνας που χαρίζει πολύ ιδιαίτερη γεύση.

-Συνταγή για τα καραμελωμένα κρεμμύδια με την πιπεριά Φλωρίνης θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ. 

-Αντί για αραβικές πιτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλές , δικές μας πιτούλες που φτιάχνουμε με αλεύρι , νερό , ξύδι , λάδι και αλάτι ζυμώνοντας σε απλό ζυμαράκι και απλώνοντας σε φύλλο.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...