προορισμός…γεύση!

Τα καλύτερα τσουρέκια της Ντίνας

Δεν υπάρχει Πάσχα που να μη μοσχομυρίζει η κουζίνα, το σπίτι, η γειτονιά ολόκληρη, από τα αρώματα των τσουρεκιών. Κλασικά, παραδοσιακά, μοντέρνα, δημιουργικά… όλα έχουν θέση τις γιορτινές μέρες. Πολίτικα ή κορδαριστά, με μαχλέπι και μαστίχα ή και με αρώματα από πορτοκάλι, λεμόνι και βανίλια, όλα τα αγαπάμε. Εδώ σας έχω τα καλύτερά μου…

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη. Το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός αλλά έκρυβε μέσα του τη ζωή. Η παράδοση θέλει τα αυγά βαμμένα με έντονο κόκκινο χρώμα, αλλά τα διάφορα χρώματα δίνουν μια ανοιξιάτικη και χαρούμενη ατμόσφαιρα στο τραπέζι.

Πως διαλέγω κρέας για το Πάσχα

Πως διαλέγω κρέας για το Πάσχα

Εδώ θα διαβάσετε μερικές συμβουλές και προτάσεις για το πώς θα αγοράσετε αρνάκι και με τι τρόπους θα το ψήσετε στο φούρνο ή θα το μαγειρέψετε στην κατσαρόλα. Συμβουλές για την αγορά και την ετοιμασία της συκωταριάς και της αντεριάς!

Συκωταριά - Απαραίτητη το Πάσχα!

Δεν νοείται ελληνικό Πάσχα δίχως μεζέδες από συκωταριά: κοκορέτσι, σπληνάντερα, γαρδούμπες, μαγειρίτσα, συκωταριά στο τηγάνι και αναρίθμητες άλλες λιχουδιές είτε τοπικές είτε αγαπημένες απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα. Η συκωταριά ετοιμάζεται με πολλούς τρόπους: στη σούβλα (κοκορέτσι), στο φούρνο (γαρδούμπα), στο τηγάνι, στην κατσαρόλα (μικρές γαρδούμπες κοκκινιστές ή λεμονάτες, μαγειρίτσα).

Ιδέες με πασχαλινά αυγά

Τα άφθονα κόκκινα αυγά που έχουμε τις ημέρες του Πάσχα, μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε για νόστιμες και εύκολες συνταγές. Διατηρείστε τα βαμμένα αυγά στο ψυγείο και ετοιμάστε συνοδευτικά πιάτα, ντιπ ή σαλάτες. Εμπνευστείτε από τις παρακάτω προτάσεις και με τη βοήθεια της φαντασίας σας χαρείτε τα!

news

Argini Hotel | Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Σύρου για διακοπές με χαρακτήρα και γαστρονομικό αποτύπωμα
“Backstage – New Videoclip Droulias Brothers”
Σάββατο 18 Μαΐου και Κυριακή 19 Μαΐου 2024 | «Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας!
70 Σπουδαστές Court of Master Sommeliers και WSET Diploma μαζί στη Σαντορίνη σε μια πρωτόγνωρη συνύπαρξη!
Δημήτρης Παπαϊωάννου | Sketches from life
“Κάτια Ταραμπάνκο – “Sea Breeze Suites”

live laugh love... cooking!

Η γαστρονομία και ότι την περιβάλλει είναι ο κόσμος μου, είναι το πάθος μου...

press

Dina’s Daily recipes on youtube

Previous slide
Next slide