tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κεικ

Αυτά τα δύο υλικά , δεν ξέρω γιατί , τα προτιμώ ζευγάρι. Μου αρέσει το “πάντρεμά” τους και τώρα , καθώς είναι η εποχή τους σκέφτηκα να τα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω ένα αρωματικό και νόστιμο κεκάκι για το πρωινό μας! Έβαλα και λίγο εκχύλισμα πικραμύγδαλου, καβούρδισα ελαφρά τα αμύγδαλά μου ώστε να χαρίσουν όλη τη γεύση κι όλο το άρωμά τους κι έτσι το απλό και ταπεινό κεκάκι μου μεταφορφώθηκε σε ένα πολύ ιδιαίτερο και πεντανόστιμο γλύκισμα…Τα κεράσια, δεν αποτέλεσαν "το κερασάκι στην τούρτα" μα τον ζουμερό και νόστιμο καρπό που απογείωσε τη γεύση και την υφή του κέικ. 
Δείτε το :

keik kerasi1
Υλικά :

Δεν έχω πολλά και μεγάλα λόγια να πω γι’ αυτό το κεκάκι . Είναι απλό , ταπεινό χωρίς περιζήτητα υλικά και εκρήξεις στον ουρανίσκο ή κάτι υπέροχες εκπλήξεις από εκείνες που δαγκώνεις μια μπουκιά κι από το εσωτερικό ξεπηδά μια κολασμένη γέμιση. Δεν έχει ούτε ένα γλάσο να το περιλούζει και να το κάνει πιο ευφάνταστο. Το μόνο αξεπέραστο στοιχείο που το κάνει όντως δελεαστικό είναι το αγαπημένο , το λατρεμένο άρωμα λεμονιού που κατά τη γνώμη μου συναγωνίζεται την ερωτεύσιμη σοκολάτα. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που βάζουν στην πρώτη τους προτίμηση το μαγικό αυτό θαύμα της φύσης και από αυτούς τους φανατικούς υποστηρικτές είμαι κι εγώ. Κεκάκι με λεμόνι λοιπόν , λιτό και υπέροχο , πανέμορφο και γοητευτικό, όπως ο λεμονανθός!

keik lemoni aplo1
Υλικά :

Στην περιήγησή μου στο ίνσταγκραμ , πριν πολύ καιρό εντόπισα ένα λογαριασμό με ιδιαίτερη προσωπικότητα, αυθεντικότητα και ξεχωριστή αισθητική. Όλες οι προτάσεις κι οι συνταγές, διαλεχτές και μοναδικές,  η λατρεία για τη φύση  έκδηλη και η γενικότερη στάση ζωής ήταν μια ωδή στην ελληνική επαρχία. Δειλά-δειλά έστειλα ένα μήνυμα που έγραφε το εξής: “Είσαι φοβερή, οι συνταγές σου υπέροχες” κι η απάντηση “Άντρας είμαι και με λένε Ζαχαρία” Αυτό ήταν το πρώτο στάδιο γνωριμίας μας ενώ σε δεύτερη φάση, σε μια κοινοποίηση παρουσίας του ανακάλυψα πως είμαστε “γείτονες-κοντοχωριανοί” . Αυτό ήταν το δεύτερο στάδιο γνωριμίας μας, ενώ πριν λίγο καιρό, σε γνωστό εμπορικό της πόλης μου άκουσα κάποιον άγνωστο να με προσφωνεί με το όνομά μου. Ήταν ο Ζαχαρίας, με τον οποίο γνωριστήκαμε προσωπικά και πολύ χάρηκα γι’ αυτό. Το συγκεκριμένο μπράουνι είναι μία από τις πολλές εξαιρετικές προτάσεις που υπάρχουν στο λογαριασμό του ενώ κάπως έτσι χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που χειρίζονται με τόσο σωστό τρόπο και με τόση “αλήθεια” τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

mpraoyni kolokythas1

Υλικά:

Θα  ξεκινήσω με την προσφορά των φρούτων του δάσους κι εδώ συγκεκριμένα των κράνμπερις. Συγχωρέστε μου την "ελληνικοποιημένη γραφή” της ξενικής αυτής λέξης…άλλωστε δεν είναι εκεί η ουσία! Η ουσία είναι ότι πρόκειται για “βόμβες” αντιοξειδωτικών , βιταμινών , αντισωμάτων , αμινοξέων , υδατανθράκων και φυτικών ινών. Τι άλλο να πω γι’ αυτή την κατηγορία θεσπέσιων φρούτων με τα υπέροχα χρώματα και σχήματα που μοιάζουν με ζωγραφιά . Τα φρούτα αυτά μπορούμε να τα βρούμε στο εμπόριο σχεδόν όλο το χρόνο εφόσον διατηρούνται στην κατάψυξη . Η προσφορά τους τεράστια μα η γεύση τους “ξινούτσικη”  γι’ αυτό κι εμείς εδώ θα την ισορροπήσουμε με τις αγαπημένες κι εξίσου πολύτιμες σταφίδες ενώ η μαύρη , μαλακή  ζάχαρη με τη μελάσα χαρίζει την ιδιαίτερη γεύση της.

keik kraberis mayrh zaxarh1

Υλικά:

Είναι αλήθεια πως όλα τα συστατικά που συνθέτουν το Χριστουγεννιάτικο τοπίο είναι μαγικά…δώρα (μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία) , φώτα και λαμπιόνια , γλυκά , ζεστασιά και αγάπη (κυρίως αυτά) , οικογενειακή θαλπωρή και αρώματα…δεκάδες αρώματα που μας γοητεύουν και μας κάνουν να ταξιδέψουμε λιγάκι , να ονειρευτούμε , να ξεφύγουμε από τα καθημερινά…Το “μαγικό” αυτό κέικ  με τα κομμάτια του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με το μίγμα μπαχαρικών μπορεί να μη μας βοηθήσει να …φτάσουμε μέχρι το χωριό του …Αη - Βασίλη , σίγουρα όμως θα μας προσφέρει ένα πολύ ζεστό απόγευμα με τσάι και αγαπημένα πρόσωπα….
Δείτε το :

xrist keik1
Υλικά :

Ένα πολύ νόστιμο , αφράτο , εύκολο , ζουμερό και ωραιότατο κέικ θα φτιάξουμε σήμερα. Η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η αγαπημένη , κίτρινη κολοκύθα  , ένα αγαπημένο υλικό που σε κάθε φθινοπωρινή εικόνα σχεδόν πάντα είναι εκεί μαζί με τα μήλα και τα κιτρινισμένα φύλλα των δέντρων...Τώρα είναι η εποχή της και την απολαμβάνουμε όσο και όποτε θέλουμε  αλλά καλό θα είναι όταν την βρίσκουμε σε αφθονία να την αποθηκέυουμε στην κατάψυξη ,  τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομμάτια , χωρισμένη σε ποσότητες των 500 γρ. περίπου…Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να την χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο…

Ας φτιάξουμε λοιπόν το κέικ μας:

keik kolokythas1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...