Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 2640
Η κολοκύθα , αναμφισβήτητα είναι ένα υπέροχο προϊόν της γης , λατρεμένο και αγαπημένο στην κουζίνα…Θεωρώ πως είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή υλικά στην κουζίνα και στον ερύτερο χώρο της μαγειρικής τέχνης...Το χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες , οι μαμάδες , οι απλές νοικοκυρές στην κουζίνα τους αλλά και οι καλύτεροι γαστρονόμοι , μεγάλοι (ή μικροί) σεφ αφού πρόκειται για ένα υλικό με απίστευτες δυνατότητες και απίστευτη υφή , γεύση αλλά και χρώμα…Η φίλη Αννίτα Ριγανά μοιράστηκε μαζί μας τις προάλλες μια εξαιρετική φωτογραφία με κολοκυθόσουπα βελουτέ η οποία δε με άφησε ασυγκίνητη…Το αποτέλεσμα; Με δυο λόγια η συνταγή στα σχόλια που ακολουθούν τη φωτογραφία και η βελούδινη απόλαυση στο πιάτο , λίγες μέρες μετά…
Υλικά :
- Details
- Hits: 1925
Οι γείτονές μας Ιταλοί , άνθρωποι με μεράκι , φινέτσα και υψηλή αίσθηση του γούστου είναι διεθνώς γνωστοί και για την κουζίνα τους…Φαίνεται ότι απολαμβάνουν τη ζωή τους και τη ζουν με πάθος ενώ κάνουν το ίδιο και με το φαγητό τους. Ποιός δε λιγουρεύει την Ιταλική , λεπτή πίτσα με τη ντελικάτη γεύση και τα “ζωντανά υλικά “ ψημένη στον ξυλόφουρνο…ποιός δεν ονειρεύεται μια "πάστα αλα Αραμπιάτα” ή “Καρμπονάρα”... Χρησιμοποιούν ποικίλα υλικά , αγαπούν το ελαιόλαδο , το σκόρδο , το βασιλικό , το δεντρολίβανο , χρησιμοποιούν την παρμεζάνα σχεδόν σε κάθε πιάτο σα να ήταν το αλάτι , η νοστιμιά του... και βέβαια την παντσέτα και τα ελαφρά λαχανικά σε μεγάλη ποικιλία . Κάπου εκεί θα κινηθεί και το δικό μας πιάτο σήμερα…
Δείτε το:
Υλικά :
- Details
- Hits: 181
Αυτό το καταπληκτικό μεζεδάκι είναι τόσο ξεχωριστό, τόσο καλοψημένο και τόσο νόστιμο που δε μπορείς να το φανταστείς. Ενώ τα υλικά του είναι πολύ απλά, έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει και μπορεί να το απολαύσει κανείς με πολλούς τρόπους. Είτε με πατάτες ή ρύζι σαν ολοκληρωμένο γεύμα είτε ψιλοκομμένο και ανακατεμένο με σαλατικά ώστε προσφέρει ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα είτε ψιλοκομμένο και τυλιγμένο σε φύλλο για πίτα ή τορτίγια ώστε να θυμίζει “γύρο κοτόπουλου”.
Υλικά:
- Details
- Hits: 175
Αυτό το πιάτο είναι μια μεσογειακή, ενισχυμένη έκδοση του κλασικού καλοκαιρινού φαγητού που τουλάχιστον στην δική μας περιοχή συνηθίζεται πολύ το καλοκαίρι… Αυγά με ντομάτα και φρέσκο ζυμωτό ψωμί και δεν θέλω τίποτα περισσότερο. Σήμερα ωστόσο θα προσθέσω μια πινελιά με απλά υλικά που αφθονούν στον τόπο μας , μια πινελιά που πηγαίνει το πιάτο αυτό ένα βήμα πιο πέρα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 2810
Το αγαπημένο μπουγιουρντί το γνωρίζουμε όλοι και το αγαπάμε πολύ. Πρόκειται για το θαυμάσιο αυτό ορεκτικό με την ψητή ντομάτα , την αρωματική πιπεριά και την πλούσια γεύση της “φέτας” που όταν γκρατιναριστρεί κάνει θαύματα. Σήμερα θα μετατρέψουμε το ορεκτικό αυτό σε υπέροχο κυρίως πιάτο διατηρώντας την απλότητα αλλά και τη μοναδικότητα των παραπάνω υλικών , προσθέτοντας φιλεταρισμένες μερίδες κοτόπουλου. Θα ακολουθήσουμε απλά βήματα μαγειρευτού φαγητού και θα απολαύσουμε το εκπληκτικό αποτέλεσμα που εξασφαλίζει το πάντερμα αυτό. Προτείνω ζυμωτό ψωμάκι κι ένα καλό , ροζέ παγωμένο κρασάκι..Δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο!
Υλικά:
- Details
- Hits: 2823
Φαγητό απλό , νόστιμο και αγαπημένο είναι το συγκεκριμένο! Σωταρισμένες , τραγανές γαριδούλες σβησμένες απολαυστικά με το τσίπουρο να δίνει τη δική του γευστική πινελιά και κριθαράκι γλασερό , πεντανόστιμο με μπόλικο πιπέρι και αρωματικό άνιθο. Όλα μαζί συνθέτουν ένα κατά τ’ άλλα εύκολο πιάτο που ενδείκνυται για περιόδους νηστείας , αλλά και για καλοκαιρινά ελαφρά , θαλασσινά γεύματα! Γιατί δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς να μην τα πηγαίνει καλά με τις γαρίδες….Δείτε :







