Ορεκτικα-συνοδευτικα
- Details
- Hits: 116
Ανακατεύοντας τα απλά υλικά αυτής της πιτούλας ετοιμάζεις στο πι και φι ένα μαγικό μίγμα , γεμάτο πρωτεΐνες και με διατροφική αξία. Η νοστιμιά της δεν υπάρχει και προορίζεται για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό ενώ τα παιδιά την απολαμβάνουν κάθε στιγμή σαν κολατσιό, χωρίς να γνωρίζουν πως περιέχει νιφάδες βρώμης…Την ψήνεις στον φούρνο για 40-45 λεπτά ενώ αν έχεις air fryer συντομεύεις τη διαδικασία…
Υλικά:
- Details
- Hits: 9670
Τι νοστιμιά κι αυτή του πράσου! τι γλυκιά γεύση!
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα σουφλέ με πράσα το οποίο θα μπορούσαμε να το πούμε “ξυπόλυτη πρασόπιτα” γιατί είναι ένα απλό , μίγμα με αναμεμιγμένα όλα τα υλικά της συνταγής και ψημένα σ’ ένα ταψί ή πυρίμαχο σκέυος χωρίς φύλλο , χωρίς κρούστα , χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο παρά με τα πιο απλά προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας και με μια μικρή , ενδιαφέρουσα παρέμβαση που είναι το σουσάμι για να δίνει ένα ενδιαφέρον στην υφή αλλά και στη γεύση. Δείτε το :
- Details
- Hits: 99
Το δοκίμασα ένα βράδυ σε ένα ατμοσφαιρικό μεζεδοπωλείο κάπου στη Στουρνάρη όπου είχα πάει για ένα χαλαρό κρασάκι… Ήταν ο χώρος, ήταν η παρέα, ήταν τα αρώματα του πιάτου αυτού…Το φωτογράφισα για να το θυμάμαι λεπτομερώς και το έφτιαξα μετά από δυο μέρες...Καθιερώθηκε και καταγράφηκε σαν ένα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά! Οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη μεγάλη διαφορά εκτός από το κύμινο είναι το λάδι πάπρικας και το καβουρδισμένο κουκουνάρι στην επιφάνεια…
Υλικά:
- Details
- Hits: 85
Τα μανιτάρια ξεκίνησα να τα φτιάχνω με αυτό τον τρόπο για να τα σερβίρω σαν ορεκτικό-συνοδευτικό. Ωστόσο είναι τόσο επιτυχημένα και νόστιμα που κατέληξαν να είναι απαραίτητα σε κάθε πιάτο. Από γαρνίρισμα σε φάβα, χούμους και ρύζι μέχρι σαλάτες, ομελέτες και σάντουιτς. Απλά υλικά, καθημερινές συνήθειες, νόστιμες γεύσεις που δίνουν γεύση στη ζωή μας…Πολύ συχνά, μαζί με τα μανιτάρια προσθέτω στον κάδο και μια πιπεριά Φλωρίνης η οποία συμπληρώνει το συνδυασμό γεύσεων με τον καλύτερο τρόπο.
Υλικά:
- Details
- Hits: 13966
Η σκορδαλια δε φαντάζομαι να θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα συνοδευτικό που όλοι αγαπάμε και όλοι προτιμάμε. Όλοι μας έχουμε να θυμόμαστε τουλάχιστον μία ή και περισσότερες φορές που φάγαμε τόση πολύ σκορδαλιά και τόσο πολύ ψωμί μέχρι που…"σκάσαμε". Συνοδεύει το μπακαλιάρο αλλά και τα πατζάρια , τα τηγανιτά κολοκυθάκια ή τις μελιτζάνες. Είναι ένα αγαπημένο έδεσμα που τείνει να θεωρείται ένα από τα κορυφαία , εθνικά μας πιάτα! Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής της , με ξύδι ή λεμόνι , με ψωμί ή πατάτα..με ξηρούς καρπούς πολλές φορές ! Εγώ σήμερα σας παρουσιάζω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή και "καλή όρεξη"
Δείτε την :
- Details
- Hits: 6771
Το συναρπαστικό αυτό ορεκτικό , όλοι το ξέρουμε , όλοι το αγαπάμε και όλοι το έχουμε συνδυάσει με τη νηστεία της Σαρακοστής αλλά και με τα μεγαλύτερα…σαρακοστιανά…φαγοπότια…Όλοι έχουμε να θυμηθούμε κάποια φορά που “σκάσαμε” από την πολλή λαγάνα με ταραμοσαλάτα που φάγαμε…. Προσωπικά προτιμώ το λευκό ταραμά που είναι πιο φίνος , χωρίς χρωστικές , αλλά προτιμώ επίσης το ζυμωτό ψωμί ολικής άλεσης…και το κρεμμύδι να είναι από βραδίς στο νερό για να έχει αποβάλει την αψάδα του…Ας τα δούμε με τη σειρά :