tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπισκοτα κουλουρια

Έχουμε και λέμε: το αλεύρι ολικής άλεσης εδώ , σε αυτά τα μπισκότα ταιριάζει πολύ κι η καστανή ,  μαλακή ζάχαρη επίσης. Το ηλιέλαιο κι η μπανάνα εξασφαλίζουν ένα μαλακό και “ζουμερό” αποτέλεσμα στην υφή ενώ τα κομμάτια σοκολάτας είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε την κάθε μπουκιά. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μίξερ  ούτε να βάλουμε ιδιαίτερη σπουδή. Ανακατεύουμε απλά τα υλικά μας , κάνουμε μπαλάκια , ψήνουμε για λίγα λεπτά και σερβίρουμε. Τόσο απλά , τόσο εύκολα , τόσο γρήγορα , τόσο νόστιμα!

mpiskota olikhs mpanana1

Υλικά:

Μετά από αυτή τη συνταγή δε συζητώ για καμιά άλλη. Είναι αυτό που λέμε “ έψαχνα χρόνια να σε βρω και τώρα που σε βρήκα δε σε αλλάζω με τίποτα” . Μπισκότα πεντανόστιμα , τόσο soft όσο πρέπει , τόσο γλυκά όσο πρέπει , τόσο σοκολατένια όσο πρέπει! Η συνταγή δε , είναι τόσο ακριβής και εγγυώμαι πως αποκλείεται να πάει κάτι “λάθος”. Την είχα εντοπίσει εδώ και καιρό  σε μια από τις παλιές κι αγαπημένες ιστοσελίδες που παρακολουθώ , την είχα αποθηκεύσει κι έψαχνα την ευκαιρία να τη δοκιμάσω. Η ευκαιρία δόθηκε αυτές τις μέρες , η δοκιμή έγινε και τα μπισκότα εξαφανίστηκαν…Αποθήκευσε τη συνταγή  κι εσύ και προχώρησε άμεσα στην εκτέλεσή της , δε θα χάσεις!

soft cookies1

Υλικά:

Τα συνάντησα πριν πολύ καιρό  κάπου στην αναζήτησή μου στο διαδίκτυο και μου άρεσαν πολύ…Είπα ότι θα τα φτιάξω μα το αμέλησα…Τα ξανασυνάντησα πάλι και πάλι σε τέσσερα διαφορετικά σημεία και διασταυρύωνοντας τις συνταγές αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για εξαιρετική πρόταση. Αυτή τη φορά δεν το αμέλησα , προχώρησα στην εκτέλεση της συνταγής και δεν έπεσα έξω. Έγιναν εξαιρετικά , σαν κρουασάν , εντυπωσιακά , εκρηκτικά!

Ψάχνοντας πληροφορήθηκα ότι πρόκειται για Εβραϊκή παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζεται στην αντίστοιχη γιορτή των Φώτων κι είναι πολύ διαδεδομένη. Η τεχνική τους βασίζεται στα κρύα υλικά ώστε να πετύχουμε τα επίπεδα στη ζύμη που δίνουν την αίσθηση της σφολιάτας. Η γέμιση ποικίλει και απογειώνει το αποτέλεσμα…

rugelach40

Υλικά για τη ζύμη:

Ένα παράξενο πράγμα που συμβαίνει…όταν αντικρύζω γλυκό με σοκολάτα και πορτοκάλι είτε ζωντανά , μπροστά μου είτε σε συνταγή γραμμένο…κάτι με πιάνει . Είναι ένας από τους γευστικούς συνδυασμούς που λατρεύω . Ήταν δυνατόν λοιπόν να μη σταθώ σε μια εξαιρετική συνταγή για μπισκότα που είναι πλασμένα με κόντιτα πορτοκαλιού και σταγόνες μαύρης σοκολάτας ενώ ψάχνοντας τη συνταγή είδα ότι περιέχει και τριμμένο φουντούκι; ΑΔΥΝΑΤΟΝ …την ίδια μέρα κι όλας έβαλα μπροστά το ζύμωμα και το ψήσιμο…Έγιναν υπέροχα , τραγανά και γευστικότατα…Εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ…Δείτε τα :

kontita1

Υλικά :

Αν αυτή τη ζύμη την πλάθαμε με τα ίδια υλικά , χωρίς διχρωμία και σχέδια και φτιάχναμε απλά κουλουράκια θα ήταν πεντανόστιμα και υπέροχα. Τέλεια για τον καφέ και το τσάι , τέλεια για μικρούς και μεγάλους , τέλεια για κέρασμα. Όμως , όμως αυτή η διχρωμία , αυτό το σχεδιάκι που κάνει τα μπισκότα αυτά να είναι φανταχτερά και σκερτσόζικα προσθέτει πόντους επιτυχίας και τα κάνει εκτός από νόστιμα και όμορφα…Γιατί όπως και να το κάνουμε η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και αυτό το “κάτι” παραπάνω είναι που κερδίζει τις εντυπώσεις…

mpiskota dixroma1

Υλικά:

Κάθε φορά που ανακαλύπτω ένα καινούριο “γλυκομαγείρεμα” με μήλα ή γενικότερα κάθε φορά που χρησιμοποιώ μήλα στην κουζίνα μου είμαι πολύ χαρούμενη! Όπως και να είναι , το μήλο αποτελεί ένα μικρό ή μεγάλο “θαύμα” . Θεωρώ τον καρπό αυτό μαγικό αφού είναι τόσο πολύτιμος για την υγεία μας ενώ κουβαλάει μια τεράστια παράδοση πλαισιωμένη με ιστορίες , παραμύθια , παροιμίες . Τα χρώματα της σάρκας του εμένα προσωπικά μου φτιάχνουν τη διάθεση και σε συνδυασμό με το τραγανό και αρωματικό εσωτερικό του τείνει να είναι το αγαπημένο μου φρούτο…Ας μην παραλείψω βέβαια να αναφέρω και την καταγωγή μου από την Αρκαδία…όπου τα μήλα αποτελούν “το γλυκό θησαυρό” της γης της! Σήμερα φτιάχνουμε μηλοπιτάκια με τραγανή εξωτερική ζύμη , νηστίσιμα και υπέροχα!

mhlopitakia1

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...