tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τουρτες

Aυτή η τούρτα είναι τόσο δροσερή , τόσο αρωματική  , τόσο ελαφριά και τόσο εύκολη που αποτελεί πρόκληση. Το μανταρίνι είναι ένα εξόχως αρωματικό  , χειμωνιάτικο φρούτο που θέλω να εκμεταλλεύομαι εκτός από τις βιταμίνες , το χυμό και τη δροσιά του , ακόμα και τη σάρκα του . Κάποιες φορές  , όταν τυχαίνει να έχω μανταρίνια με πολλά κουκούτσια και δεν τα καταναλώνουμε ωμά , η τούρτα αυτή είναι δεδομένη , καθώς δεδομένη είναι και η επιτυχία της αλλά και τα επιφωνήματα θαυμασμού όλων όσων τη δοκιμάζουν...

Δείτε την:

tourta mantarini2

Yλικά:

 Μια φίλη μου που έχει δίδυμα αγοράκια και πλησιάζουν τα γενέθλιά τους με ρώτησε αν έχω κάποια συνταγή για τούρτα. Εγώ με μεγάλη αφέλεια τι ρώτησα τι είδους τούρτα εννοεί…Άσκοπη ήταν η ερώτησή μου γιατί η απάντηση ήταν : "εύκολη και σοκολατένια" Τόσο σοκολατένια που χορταίνει κανείς μόνο και μόνο που την κοιτάζει...και τόσο εύκολη που μπορεί να την πετύχει και μια αρχάρια νοικοκυρά...και τόσο απολαυστική θα συμπληρώσω εγώ που ....τρώγεται "μετά μανίας". Έχει πια καθιερωθεί σαν η πιο εορταστική και επίσημη τούρτα των οικογενειακών στιγμών και όχι μόνο !
Ορίστε λοιπόν μια τούρτα  εύκολη και σοκολατένια στην οποία όμως πολύ δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς...

tourta sokolatina 1

Υλικά για το παντεσπάνι:

Η συγκεκριμένη τούρτα , πασίγνωστη και υπέροχη , έχει την καταγωγή της στη Γερμανία και το όνομά της σχετίζεται με το περίφημο λικέρ κεράσι (Schwarzwälder Kirsch) με το οποίο ποτίζεται το παντεσπάνι . Η συνταγή περιλαμβάνει κι άλλες ιδιαιτερότητες όπως μια κρέμα κορν φλάουρ δεμένη με σιρόπι αγριοκέρασου …Παραλλαγές ; πάρα πολλές ! νόστιμες , απλοποιημένες , λιπαρές , πιο ανάλαφρες , με τρεις δίσκους , με βύσσινα , με αγριοκέρασα , με λικέρ , με ρούμι , με μαρμελάδα…κλπ…. Με συστολή , αλλά και με προσπάθεια να είναι μια τούρτα εύγευστη μα ελαφριά , σας παρουσιάζω τη δική μου εκδοχή:

blackforest1
Υλικά :

Θυμάμαι το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου όταν ήμουν παιδί. Μοσχοβολούσε η γειτονιά βανίλια και βούτυρο…ήταν κάθε μέρα γιορτή! κάποιες φορές , θυμάμαι , τρύπωνα στο εργαστήριό του και εκεί μ' έπιανε δέος….Τεράστιοι αναδευτήρες και  μεγάλες κατσαρόλες , τεράστια εργαλεία και κάτι σπάτουλες που φάνταζαν στα χέρια μου υπερφυσικές….και τα υλικά;;; τα θυμάμαι ακόμα: αυγά , αλέυρι , ζάχαρη , γάλα , κακάο και αγνό βούτυρο μόνο για τις μέρες των εορτών , για κουλούρια , κουραμπιέδες και βασιλόπιτες…. τόσο αγνά , τόσο απλά….δεν την ήξερε την κρέμα γάλακτος , ούτε το τυρί μασκαρπόνε , ούτε τη σουρ- κρεμ…

tourta dixromi zaxaroplasti1
Αυτή την τούρτα θα προσπαθήσω να προσεγγίσω σήμερα , με μόνο νεωτεριστικό στοιχείο την κρέμα κακάο σε σκόνη , ΧΩΡΙΣ  καθόλου μαργαρίνη ή κάτι παραπλήσιο…

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...