tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιές συνταγές

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο (συνταγή θερμομίξ)

Μετά από αρκετές δοκιμές, πειράματα και αυξομειώσεις των υλικών αντίστοιχα, κατέληξα σε αυτή την υπέροχη συνταγή, η οποία κλείδωσε και δεν αλλάζει με τίποτα! Έχει κατά τη γνώμη μου το τέλειο πάχος, την τέλεια πυκνότητα, το τέλειο επίπεδο γλυκύτητας και την τέλεια γεύση. Μια δοκιμή θα σε πείσει και πιστεύω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου…Ούτως ή άλλως δε θα κουραστείς αφού θα τα κάνει όλα το θερμομιξ, χωρίς να λερώσεις ούτε δεύτερο μπωλ, ούτε κουτάλι…Όλα τα υλικά στον κάδο, δέσιμο και ψήσιμο απευθείας…Τόσο απλά, τόσο δελεαστικά:

galatopita thermomix1

Υλικά:

1150 γρ. Γάλα

110 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό

120 γρ. Ζάχαρη

4 αυγά

2 βανίλιες

50 γρ. Βούτυρο

Για την επιφάνεια:

1 αυγό

2 κ.σ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα:

Μπόλικη κανέλα

galatopita thermomix3galatopita thermomix2galatopita thermomix4galatopita thermomix5galatopita thermomix6galatopita thermomix7galatopita thermomix8galatopita thermomix9galatopita thermomix10galatopita thermomix11galatopita thermomix12galatopita thermomix13

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ρυθμίζουμε για 1, 5 λεπτό/ ταχ. 6 ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τότε το σιμιγδάλι και το γάλα και ρυθμίζουμε για 12 λεπτά/ 100ο θερμοκρασία/ ταχ. 4 ώστε να δέσει η κρέμα.

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30x 25 εκ. και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Ρίχνουμε τότε στον κάδο το αυγό και τις δύο κουταλιές ζάχαρη και ρυθμίζουμε για 30 δευτερόλεπτα/ ταχ. 4 Αδειάζουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού το μίγμα αυτό ώστε να χαρίσει μια όμορφη κρούστα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην κάτω σχάρα, στους 200ο για μία ώρα περίπου. Αν χρειαστεί, το τελευταίο 15λεπτο, τοποθετούμε τη σχάρα στην πάτο του φούρνου και τοποθετούμε εκεί το σκεύος ώστε να καλοψηθεί και το κάτω μέρος.

Όταν ψηθεί, περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!