tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Αυτό το φαγητό  είναι ένα  κλασικό , παραδοσιακό φαγητό  , "μαμαδίστικο" το λέμε στον κύκλο μας και  δε θέλει και πολλές οδηγίες , ούτε και ιδιαίτερες συστάσεις. Ποιό παιδάκι όταν το ρωτάμε να μας πει τα αγαπημένα του φαγητά δε θα αναφέρει με γεμάτο το στόμα : ¨κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο" ; Πρόκειται για  ένα πολυαγαπημένο φαγητό των παιδικών μας χρόνων που αξίζει να φροντίζουμε να το φτιάχνουμε περιποιημένο κι όχι βαρετά , διεκπεραιωτικά.. Τα υλικά που θα του βάλουμε αλλά και ο τρόπος που θα το ψήσουμε , πιστέψτε με , κάνουν τη διαφορά και πιστέψτε με αξίζει τον κόπο .

Δείτε το :

kotopoulo patates gastra1
Υλικά :

Αυτό το πιάτο με το που το γεύτηκα για πρώτη φορά το λάτρεψα. Μεστή γεύση, υπέροχα αρώματα, εκρήξεις σπιρτάδας από το ξύσμα λεμονιού και εκρήξεις μαγείας από το ροζ πιπέρι. Το άρωμα του καπνιστού σολομού και η κρεμώδης σάλτσα κάνουν το τέλειο πάντρεμα. Η vodka στο σβήσιμο, βοηθά κι αυτή...Και μέσα σ' όλα, είναι ένα πανεύκολο φαγητό που ετοιμάζεται γρήγορα και ευχάριστα. Εξάλλου τα ζυμαρικά αγαπούν τα θαλασσινά κι αυτό το γωνωρίζουμε ολοι καλά. Εεε λοιπόν αυτό το πιάτο είναι μια επιβεβαίωση αυτής της αγάπης...

penes solomos1

Υλικά :

Αν δεν έχεις δοκιμάσει τολάχανο τουρσί , πήγαινε δες αμέσως συνταγή εδώ και φτιάξε οπωσδήποτε αυτό το φαγητό! και μάλιστα δε σε προτρέπω απλά να το φτιάξεις, σε προτρέπω να το καθιερώσεις γιατί είναι υπέροχο, πεντανόστιμο και με δυνατή γεύση κι άρωμα. Είναι φαγητό του βορρά και συνηθίζεται το χειμώνα…Η πάπρικα επιβάλλεται κι αν το θέλεις και σου αρέσει , βάλε και μπούκοβο…

laxanontolmades toyrsi1

Υλικά:

Αν αρχίσω να γράφω για τη διατροφική αξία του ρεβυθιού δε θα τελειώσω ούτε αύριο. Σχεδόν επιγραμματικά αναφέρω ότι είναι άριστη πηγή πρωτεϊνης , φυτικών ινών , ασβεστίου ,  σιδήρου και φυλλικού οξέως (ομάδα βιταμίνης Β)! Διατροφολόγοι , γιατροί , διαιτολόγοι , αλλά και απλοί άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι που διαθέτουν εμπειρική γνώση , προτρέπουν να τρώμε όσπρια και κυρίως ρεβύθια. Σήμερα θα δούμε την απλή αλλά πεντανόστιμη σούπα με ρεβύθια αλλά σε άλλη ευκαιρία θα τα δούμε σε σαλάτες , σε πήλινη  γάστρα σιγομαγειρεμένα , ή σε περίφημους ρεβυθοκεφτέδες ( φαλάφελ).

revythia soupa2

Υλικά (για 4 πιάτα):

Όταν αγόρασα αυτό το φιλεταρισμένο κομμάτι γαλοπούλας είχα στο νου μου να το ψήσω στη σχάρα και να το περιλούσω με μια πικάντικη , όξινη σαλτσούλα , να το συνοδέψω και με μια καλοφτιαγμένη σαλατούλα και να φάμε μια χαρά! ΄Ελα όμως που μου γεννήθηκε έντονα η επιθυμία να δοκιμάσω κάτι καινούριο…Κατέφυγα λοιπόν στη διαίσθησή μου , στην όρεξή μου , στις προτάσεις που έχουν πέσει στην αντίληψή μου κατά καιρούς και βέβαια στα υλικά που διέθετε η κουζίνα μου την ημέρα εκείνη…Είχα και ρύζι μπασμάτι , δεν ήθελε και πολύ σκέψη το εγχείρημα…Δείτε το αποτέλεσμα:

galopoyla petimezi1
Υλικά :

Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό το φαγητό με την όμορφη εμφάνιση και την ακόμα καλύτερη γεύση. Στέκεται άνετα σε μπουφέ ή γιορτινό τραπέζι αλλά εγώ το καθιέρωσα ξεκάθαρα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού της οικογένειας αφού τα υλικά του είναι απλά, αρέσει σε όλους και ετοιμάζεται πανεύκολα. Είναι μια ακόμα συνταγή από τη φίλη Ελευθερία Μπούτζα της οποίας η κάθε πρόταση , γλυκιά ή αλμυρή, αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη…

fileto galopoylas gemisto1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...