tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Όταν λέμε ότι τρώμε ελαφρά δε σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε πρόχειρα , βαρετά και μίζερα…υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ πιάτο με όλη του τη γεύση έτσι ώστε να μη χάνουμε το κέφι , το ενδιαφέρον και την ευρηματικότητά μας στην κουζίνα… η σούπα αυτή προέκυψε τυχαία καθώς "ξεφύλλιζα" ένα site μαγειρικού ενδιαφέροντος . Μια εικόνα μου έδωσε την έμπνευση και αυτοσχεδίασα  αφού πήρα αφορμή απ' αυτή. Το αποτέλεσμα; πεντανόστιμο και τα τορτελίνια που όλοι τα ξέρουμε και τα τρώμε κάπως …αλλιώς μας ξάφνιασαν ευχάριστα….από τότε αυτή η πεντανόστιμη και ιδιαίτερη σουπίτσα έχει καθιερωθεί…

Δείτε τη :

soypa tortelinia1

Υλικά (για 4 πιάτα) :

Πότέ δε φανταζόμουν ότι ένα διαιτητικό φαγητό που θα μπορούσε κανείς να το δει σαν κοτόπουλο φιλέτο με βραστά κολοκυθάκια θα έκρυβε τόση νοστιμιά. Το κρέας το μαρινάρουμε για αρκετές ώρες και "ποτίζεται" με  υπέροχα αρώματα  και τα κολοκυθάκια τα μαγειρεύουμε κάπως πρωτότυπα και σίγουρα πολύ  εμφανίσιμα (γιατί και τα μάτια έχουν δικαίωμα στο γεύμα) αλλά και γευστικά… Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δε χρειάζεται περισσότερο από μισή ώρα παρασκευής για να βρεθεί έτοιμο στο πιάτο μας…και βέβαια είναι και η πιπεριά..αυτό το αρωματικό λαχανικό που δίνει κι αυτό τα δικά του έξοχα αρώματα..

Ας το δούμε και ας το μαγειρέψουμε :

kotopoylo me kolokythia1

Υλικά για τη μαρινάδα:

Χοιρινά φιλετάκια με λαχανάκια Βρυξελλών και ελαφριά σάλτσα αυγολέμονο
Αν ξέραμε πόσο ωφέλιμα είναι τα λαχανάκια Βρυξελλών θα τα είχαμε στην πρώτη γραμμή του προγράμματος διατροφής μας . Πλούσια σε αντιοξειδωτικά , βιταμίνες , φυτικές ίνες κάνουν μόνο καλό στον οργανισμό μας …και είναι τόσο νόστιμα και τόσο γλυκά…Ταιριάζουν υπέροχα με το χοιρινό , όπως θα τα φτιάξουμε σήμερα αλλά κα μόνα τους μπορούμε να τα απολάυσουμε σε εξαιρετικές σαλάτες…Αυτό το πιάτο προσεγγίζει κατά κάποιο τρόπο το φρικασέ αλλά είναι τόσο ελαφρύ και έχει τόσο ελαφριά , διακριτική γεύση που απλά το απολαμβάνει κανείς... οι τίτλοι φτάνουν και περισσεύουν....

Δείτε το :

xoirino vriksellon1

 Υλικά :

Το σουβλάκι αυτό , το δοκίμασα στο σπίτι μιας φίλης ένα βράδυ και ξετρελάθηκα…πρόκειται για ένα μεγάλο σουβλάκι ,παραγεμιστό , σχεδόν τηγανιτό αρκετά πικάντικο , μαλακό και περιλουσμένο με μια σάλτσα Ketcup Hot….αρκετά …αμαρτωλό και υπέροχο….Το κρέας μέσα από την ιδιαίτερη διαδικασία παρασκευής του λιώνει στο στόμα και παράλληλα συνοδεύεται από γλυκά και πικάντικα αρώματα που συγκλονίζουν τον ουρανίσκο…εκείνο το βράδυ την παρακάλεσα να έρθει στο σπίτι μου , να το φτιάξουμε παρέα και εγώ με τη σειρά μου να το μοιραστώ με όλους εσάς….η προθυμία της και η γλυκύτητά της είχαν άμεσα αποτελέσματα κι έτσι σήμερα με χαρά σας παρουσιάζω το σασλίκ…που για μένα είναι …"το σουβλάκι της Γιάννας"

schashlik1

Υλικά (για 6 μεγάλα σουβλάκια) :

Το ψάρι για κάποιους είναι μεγάλη αγάπη , για άλλους είναι απλά ένα ωφέλιμο αγαθό  που επιβάλλεται να καταναλώνεται , για κάποιους είναι συνώνυμο της υγιεινής διατροφής ή ό,τι άλλο μπορεί να σημαίνει για τον καθένα…το συγκεκριμένο πιάτο όμως , αναμφισβήτητα είναι ΕΝΑ απολαυστικό πιάτο , το οποίο δύσκολα θα περιφρονήσει κανείς , όσο απαιτητικός κι αν είναι! Τις σταφίδες στη συνταγή αυτή τις έβαζε η γιαγιά μου και είναι πραγματικά …απογειωτικές…

Δείτε το :

perka plaki1

Υλικά :

Τη συγκεκριμένη συνταγή την είδα σε εκπομπή μαγειρικής τέχνης και μου άρεσε πολύ , όχι τόσο για τα υλικά τα οποία άλλαξα και έφερα στα μέτρα και στα γούστα μας … όσο για τις οδηγίες κατασκευής και μαγειρέματος! Το κρέας αφού γεμιστεί πρέπει να “ξαφνιαστεί” σε δυνατή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές ώστε να κάνει κρούστα και να κρατήσει μέσα τα υγρά του. Έτσι θα γίνει μαλακό και ζουμερό….όσο για τα αρώματά του…το ένα καλύτερο από το άλλο : πικάντικη γραβιέρα , αρωματική πιπεριά και σκόρδο , κρασί και δεντρολίβανο….

Δείτε το :

psaronefri1

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...