Αλμυρές συνταγές
Αμυγδαλοβούτυρο με το θερμομιξ
- Hits: 49
Δε νομίζω πως χρειάζεται να πω πολλά γι’ αυτό το προϊόν. Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι η δυνατότητα να έχεις ένα τόσο εξαιρετικής ποιότητας προϊόν με πρώτη ύλη που εσύ θα διαλέξεις και θα πετύχεις ένα απόλυτα ποιοτικό αποτέλεσμα με πολύ λίγο κόστος το καθιστά πρόκληση.
Κάπως έτσι έχω πάψει να αγοράζω βούτυρο καρπών από το εμπόριο κι απολαμβάνω το δικό μου, το οποίο παίρνει 10/10 σε ποιότητα, γεύση και τιμή.
Υλικά:
500 γρ. ωμά αμύγδαλα
40 γρ. λάδι
Μια τσιμπιά ζάχαρη
Μια τσιμπιά αλάτι






Εκτέλεση:
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε στους 180ο για 8-10 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε τότε στον κάδο του θερμομιξ και ρυθμίζουμε για 8 δευτερόλεπτα/ταχ. 10.
Καθαρίζουμε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα, και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρυθμίζουμε τότε για 30 δευτερόλεπτα / ταχ. 6 ώστε να πολτοποιηθούν τα υλικά. Επαναλαμβάνουμε διακόπτοντας και καθαρίζοντας με τη σπάτουλα, μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τοποθετούμε το αμυγδαλοβούτυρο σε καθαρό βάζο και το φυλάμε στο ψυγείο, έτοιμο για κάθε χρήση.
Σημ.: -Τα 40 γρ. λάδι μπορούν να είναι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή ανάμιξη κι των δύο.
Το ελαιόλαδο εξασφαλίζει άριστη υγιεινή πρόταση αλλά έχει πιο ιδιαίτερη γεύση σε αντίθεση με το ηλιέλαιο που απλά εξασφαλίζει πιο φίνα γεύση με το διακριτικό του άρωμα αλλά δεν αποτελεί την απόλυτα υγιεινή πρόταση.
-Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να ετοιμάσουμε βούτυρο από κάθε είδους καρπό της επιλογής μας όπως φουντούκια, φυστίκια, κάσιους κ.λ.π.



