Γλυκιές συνταγές
Μαρμελάδα φράουλα με το θερμομιξ
- Hits: 1001
Η μαρμελάδα αυτή είναι ταυτόσημη με την αρχοντιά και την ευγένεια , έχει την πιο φίνα, λεπτή και διακριτική γεύση που υπάρχει ενώ το άρωμα της , τόσο μεθυστικό και μοναδικό δικαίως την καθιερώνει σαν βασίλισσα της Άνοιξης…Το θερμομιξ αναλαμβάνει να αναδείξει τα προσόντα της με τον πιο ακριβή και τέλειο τρόπο καθώς το αποτέλεσμα είναι μια μαρμελάδα βαθυκόκκινη σαν ρουμπίνι με τέλειο άρωμα και τέλειο “δέσιμο”
Υλικά:
450 γρ. Φράουλες
1 μεγάλο μήλο (150 γρ. περίπου)
400 γρ. ζάχαρη
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τις φράουλες. Καθαρίζουμε και το μήλο. Ρίχνουμε στον κάδο όλα τα υλικά μαζί και κόβουμε για 5 δευτερόλεπτα/ ταχ. 5
Ρυθμίζουμε στη συνέχεια για 30 λεπτά/ θερμ. VAROMA/ ταχ. 1 ενώ παράλληλα τοποθετούμε το καλαθάκι πάνω στο καπάκι ώστε να αποφύγουμε το πιτσίλισμα. Στο τέλος ελέγχουμε αν χρειάζεται ακόμα λίγο δέσιμο (πράγμα δύσκολο) ρυθμίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα βράσιμο ενώ αν θέλουμε πιο πολτοποιημένα τα φρούτα ρυθμίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα στην ταχύτητα 5. Περιμένουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε σε ένα βάζο.
Καλή επιτυχία!