Γλυκιές συνταγές
Χαλβάς με σιμιγδάλι (με το θερμομιξ)
- Hits: 1127
Όλοι αγαπάμε το χαλβά με το σιμιγδάλι και θέλω να πιστεύω πως δεν τον θυμόμαστε μόνο σε περιόδους νηστείας ή γιατί το επιβάλλει η παράδοση ή κάποιο έθιμο…Είναι ένα γλυκό που αξίζει να υπάρχει στην κουζίνα μας τόσο συχνά όσο ένα κέικ ή ένα γλυκό ψυγείου…Τα αρώματα του μοναδικά κι η απλότητα του είναι αφοπλιστική…Εδώ με το θερμομίξ έχουμε επιπλέον λόγους να τον απολαμβάνουμε: Πρώτον δεν πιτσιλάει το σύμπαν γύρω από την εστία καθώς ετοιμάζεται μόνο του χωρίς το επίπονο ανακάτεμα ενώ το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ελαφρύ…
Υλικά για το σιρόπι:
350 γρ. ζάχαρη
800 γρ. νερό
Λίγες φλούδες από εσπεριδοειδή (λεμόνι, πορτοκάλι, μανταρίνι)
1 στις κανέλας
Για τον χαλβά:
140 γρ. λάδι ελαφρύ
300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
Για την επιφάνεια:
Τριμμένο καρύδι+κανέλα+σουσάμι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι:
Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι στον κάδο και ρυθμίζουμε για 10 λεπτά/120ο/ταχ. 2
Όταν το σιρόπι ετοιμαστεί το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ , ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τον κάδο και ρίχνουμε μέσα το λάδι και το σιμιγδάλι. Ρυθμίζουμε για 10 λεπτά/ VAROMA/ αντίστροφη κίνηση / ταχ. 3
Τότε προσθέτουμε το σιρόπι με προσοχή και ρυθμίζουμε 6 λεπτά/ 120ο / αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 3
Ελέγχουμε το μίγμα κι αν χρειαστεί ρυθμίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα , το πιέζουμε με σπάτουλα ώστε να φορμαριστεί ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με το καρύδι-κανέλα-σουσάμι , περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!