Γλυκιές συνταγές
Κέικ με μήλα (με το θερμομίξ)
- Hits: 613
Αυτό το κέικ που υπάρχει στο βιβλίο με τις βασικές συνταγές του θερμομιξ, δεν το αγάπησα μόνο για τη γεύση του μήλου που πάντα αγαπώ ούτως ή άλλως και το απολαμβάνω όπου κι αν μπει αλλά και για το εξόχως απολαυστικό κέικ με τη βελούδινη και σπογγώδη υφή και το καταπληκτικό άρωμα με την “πινελιά” του ποτού που περιέχει…Είναι ένα από τα αγαπημένα μου κέικ και το φτιάχνω συχνά-πυκνά…Το απολαμβάνω το πρωί με τον καφέ, το απόγευμα με το τσάι, αλλά γίνεται ανάρπαστο κι από τα μικρά μας εγγόνια που μαζί με αυτό το κέικ αγάπησαν τα μήλα.
Υλικά:
130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3-4 μήλα (ανάλογα με το μέγεθος)
3 αυγά
1 βανίλια+λίγη κανέλα
120 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κονιάκ
200 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν
Κανέλα για την επιφάνεια
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα , τα κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε το βούτυρο, τα αυγά, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το αλεύρι και το μπέικιν στον κάδο και ρυθμίζουμε για 20 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 6 για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι 22-24 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε συμμετρικά σε όλη την επιφάνεια τα μήλα που έχουμε ετοιμάσει στην αρχή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 45 λεπτά περίπου . Αφού κάνουμε το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού και βεβαιωθούμε ότι το κέικ είναι έτοιμο περιμένουμε για 10 λεπτά να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει, οπότε το τοποθετούμε σε πιατέλα, το πασπαλίζουμε με κανέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Σημειωση: Αντί για μήλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα φρούτα όπως αχλάδια, μπανάνες ή ποικιλία από φρούτα.