Γλυκιές συνταγές
Κέικ μπανάνας με σοκολάτα και ταχίνι (με το θερμομιξ)
- Hits: 654
Αυτό το κέικ δεν το φτιάχνω συχνά γιατί είναι “η καταστροφή μου”. Είναι το απόλυτο banana bread με τις τέλειες αναλογίες, την τέλεια γεύση και την τέλεια ζουμερή υφή…Όταν το φτιάχνω , το κατασπαράζω όλο μόνη μου κι αυτό είναι το αρνητικό του σημείο. Αν εσύ καταφέρνεις να κάνεις ελιγμό και να αποφύγεις αυτή την παγίδα, κατά τ’ άλλα στο συνιστώ με κλειστά μάτια…Το θερμομίξ θα σε βοηθήσεις να το ετοιμάσεις χωρίς να το καταλάβεις!
Υλικά:
350 γρ. πολύ ώριμες μπανάνες
150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. μαλακή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
200 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κ.σ. μπέικιν
85 γρ. ταχίνι
Εκτέλεση:
Σε στεγνό κάδο ρίχνουμε την κουβερτούρα και την τεμαχίζουμε ταχ. 5/ 5 δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε την κομμένη κουβερτούρα σε ένα μπωλ και ρίχνουμε στον κάδο τις μπανάνες.
Πολτοποιούμε για 8 δευτερόλεπτα/ ταχ. 5 και καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε 30 δευτερόλεπτα/ταχ. 4
Συνεχίζουμε με τα αυγά και τις βανίλιες και ρυθμίζουμε για 10 δευτερόλεπτα/ ταχ. 4
Προσθέτουμε αλεύρι, μπέικιν και ταχίνι και ρυθμίζουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα/ταχ. 4
Προσθέτουμε τέλος την κουβερτούρα κι ανακατεύουμε για 5 δευτερόλεπτα/ αντίστροφη ταχ. 1
Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο , για μία ώρα περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να σταθεί.
Όταν κρυώσει εντελώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Σημ. Συνταγή για κέικ μπανάνας χωρίς το θερμομιξ θα βρείτε αν κανετε κλικ εδώ!