Γλυκιές συνταγές
Κρέμα λεμονιού , lemon curd (με το θερμομίξ)
- Hits: 461
Σχεδόν διάφανη , γυαλιστερή , με έντονο χρώμα που σου φτιάχνει τη διάθεση και σε προδιαθέτει θετικά , μια κρέμα που πηγαίνει παντού και ταιριάζει με όλα! Αυτή είναι η lemon curd είμαι τόσο ενθουσιασμένη μαζί της που τη φτιάχνω και την ξαναφτιάχνω και δεν τη χορταίνω. Απλή , εντυπωσιακή , νόστιμη , με υπόξινη γεύση και τη ζάχαρη να την ισορροπεί τόσο όσο πρέπει…Όλο λέω πως αρκεί , αλλά όσες φορές κι αν την έφτιαξα , όχι μόνο εξαφανίστηκε , αλλά ήδη έχω προργαμματίσει την επόμενη εφαρμογή της. Τρώγεται μετά μανίας και είναι εθιστική , ταιριάζει σε τάρτες , τούρτες , τηγανίτες , κέικς , μπισκότα κλπ. Το θερμομίξ σε αυτό το σημείο, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο απλά κι εύκολα.
Υλικά:
240 γρ. ζάχαρη
Σάρκα από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με το μέγεθος)
150 γρ. χυμό λεμονιού
3 αυγά
2 βανίλιες
120 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο τη ζάχαρη και τη σάρκα λεμονιού και αλέθουμε για 20 δευτερόλεπτα/ ταχ. 10. Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο κομμένο σε κύβους , τα αυγά, τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού και ρυθμίζουμε για 20 λεπτά/90ο/ ταχ.2 , ώστε να “δέσει” η κρέμα.
Τοποθετούμε τη μεζούρα στο καπάκι και ρυθμίζουμε για 30 δευτερόλεπτα/ταχ. 6 ώστε να αποκτήσει η κρέμα βελούδινη υφή. Περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα και τη μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο και φυλάσσουμε στο ψυγείο, ή χρησιμοποιούμε την κρέμα σύμφωνα με τη συνταγή που ‘έχουμε επιλέξει.
Καλή επιτυχία!