tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιές συνταγές

Κέικ με αμύγδαλα, πορτοκάλι και σοκολάτα (με το θερμομιξ)

Αυτό το κέικ είναι ένα από τα καλύτερά μου! Είναι αφράτο, ζουμερό με άρωμα πορτοκαλιού και υπέροχη υφή που του εξασφαλίζει το τριμμένο αμύγδαλο. Και καθώς ο συνδυασμός πορτοκάλι-σοκολάτα είναι λατρεία αποφάσισα να του προσθέσω μέσα μπόλικη τριμμένη κουβερτούρα…Μετά από αυτό λοιπόν, το  προτείνω ανεπιφύλακτα και σε προτρέπω να το δοκιμάσεις άμεσα…Οι τριμμένοι ξηροί καρποί είναι ό,τι καλύτερο για τη σύσταση και την υφή ενός κέικ κι εκτός αυτού αναβαθμίζουν τη διατροφική του αξία…

keik amygdalo portokali sokolata thermomix1

Υλικά:

1 ολόκληρο καθαρισμένο πορτοκάλι κομμένο στα 8

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

3 αυγά

180 γρ. Ζάχαρη

50 γρ. Βούτυρο σε κομμάτια

50 γρ. Λάδι

100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό

30 γρ. Φυτικό γάλα

100 γρ αμύγδαλα

140 γρ. Αλεύρι μαλακό

1 κ.σ. μπέικιν

150 γρ. Κουβερτούρα

keik amygdalo portokali sokolata thermomix2keik amygdalo portokali sokolata thermomix3keik amygdalo portokali sokolata thermomix4keik amygdalo portokali sokolata thermomix5keik amygdalo portokali sokolata thermomix6keik amygdalo portokali sokolata thermomix7keik amygdalo portokali sokolata thermomix8keik amygdalo portokali sokolata thermomix9keik amygdalo portokali sokolata thermomix10keik amygdalo portokali sokolata thermomix11keik amygdalo portokali sokolata thermomix12keik amygdalo portokali sokolata thermomix13

Εκτέλεση:

Σε στεγνό κάδο ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ρυθμίζουμε για 2 δευτερόλεπτα/λειτουργία turbo ώστε να τριφτούν τα αμλυγδαλα. Αδειάζουμε τομπεριεγχόμενο σε ένα μπωλ και προσθέτουμε στη συνέχεια, στον κάδο την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ ταχ. 5 μέχρι να τεμαχιστεί(εδώ προσαρμόζουμε το χρόνο ανάλογα με το πόσο ψιλοκομμένη  προτιμάμε την κουβερτούρα. Τη μεταφέρουμε κι αυτή σε ένα μπωλ.

Ρίχνουμε τότε στον κάδο το πορτοκάλι, το ξύσμα, τη ζάχαρη και τα αυγά και ρυθμίζουμε για 3 λεπτά/ θερμοκρασία 37ο/ ταχ. 5

Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το βούτυρο, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 4

Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο και το μπέικιν και ρυθμίζουμε 15 δευτερόλεπτα/ταχ. 3

Προσθέτουμε τέλος την κουβερτούρα κι ανακατεύουμε λίγο με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο , για 45-50 λεπτά περίπου.

Περιμένουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά, ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα κι αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία.

Σημ. : όλα τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.