tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιές συνταγές

Εκμέκ με τσουρέκι (με το θερμομιξ)

Δροσερό , γευστικό , απολαυστικό , εύκολο , γρήγορο , διαχρονικό , ζουμερό , αρωματικό! Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ένα σωρό επίθετα για να περιγράψω αυτό το γλυκό…Το σίγουρο είναι ότι αυτό το γλυκό ψυγείου , είναι από τα καλύτερά μου , γιατί ετοιμάζεται αμέσως , ικανοποιεί τα περισσότερα γούστα , και πετυχαίνει πάντα . Ακόμα , το σίγουρο είναι πως αποτελεί τη σταθερή και  άμεση επιλογή μου όταν θέλω ένα γλυκό που θα πετύχει με βεβαιότητα και θα αρέσει με βεβαιότητα...Για μένα , εκτός από την κρέμα πατισερί που αποτελεί εγγύηση  μετράει μια καλή επιλογή σε τσουρέκι…

ekmek tsoyreki thermomix1

Υλικά:

6 φέτες τσουρεκιού πάχους 2 εκ.

Για το σιρόπι:

240 γρ. νερό

200 γρ. Ζάχαρη

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 δόση κρέμα πατισερί (για τη συνταγή κάνε κλικ εδώ)

Σαντιγύ με 400 γρ. Κρέμα γάλακτος (για τη συνταγή κάνε κλικ εδώ)

Μπόλικο Φυστίκι Αιγίνης για την επιφάνεια

ekmek tsoyreki thermomix2ekmek tsoyreki thermomix3ekmek tsoyreki thermomix4ekmek tsoyreki thermomix5ekmek tsoyreki thermomix6ekmek tsoyreki thermomix7ekmek tsoyreki thermomix8ekmek tsoyreki thermomix9ekmek tsoyreki thermomix10ekmek tsoyreki thermomix11

Εκτέλεση:

Ψήνουμε ελαφρά στη φρυγανιέρα ή στον φούρνο τις φέτες τσουρεκιού ώστε να ροδίσουν. Τις αραδιάζουμε σε ένα σκεύος 20x25 κι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε τα υλικά στον κάδο του θερμομιξ και ρυθμίζουμε για 12 λεπτά/ θερμοκρασία 100ο / ταχ. 3

Αδειάζουμε το σιρόπι πάνω στις φέτες τσουρεκιού και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί. Καθαρίζουμε τον κάδο κι ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τη βασική συνταγή (κοίταξε το link στα υλικά)

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τις σιροπιασμένες φέτες τσουρεκιού και την απλώνουμε με σπάτουλα. Περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα και συνεχίζουμε με την σαντιγί. Φροντίζουμε να έχουμε κάδο απόλυτα στεγνό και ετοιμάζουμε τη σαντιγύ σύμφωνα με την βασική συνταγή (κοίταξε το link στα υλικά).

Απλώνουμε τη σαντιγύ στην επιφάνεια της κρέμας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο φυστίκι Αιγίνης, τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να παγώσει και να σταθεί καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!