Γλυκιές συνταγές
Κέικ με φουντούκια και κανέλα με το θερμομιξ
- Hits: 187
Αυτό το υπέροχο κέικ με μάγεψε με το διακριτικό του άρωμα και την υπέροχη υφή του από την πρώτη στιγμή ! Και δεν μπορούσε παρά να πετύχει μιας και τα υλικά του αποτελούν εγγύηση αλλά και η εκτέλεσή του εξασφαλίζει με σιγουριά την επιτυχία. Όλα υπολογισμένα με ακρίβεια, όλα μετρημένα σωστά, όλα καμωμένα με αγάπη και μεράκι και το κέικ με τα φουντούκια ετοιμάστηκε και ικανοποίησε όλη την οικογένεια. Το σίγουρο είναι πως θα το φτιάξω και θα το ξαναφτιάξω πολλές φορές ακόμα με την κάθε ευκαιρία.
Υλικά:
80 γρ. βούτυρο
160 γρ. αλεύρι
100 γρ. φουντούκια
200 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. μπέικιν
Λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα












Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα φουντούκια στον κάδο και ρυθμίζουμε για 7 δευτερόλεπτα/ταχ.7 ώστε να τριφτούν. Τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε στον κάδο το βούτυρο. Ρυθμίζουμε για 2 λεπτά/θερμοκρασία 80ο /ταχ. 2 μέχρι να λιώσει το βούτυρο κι αμέσως μετά προσθέτουμε στον κάδο τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα, το γιαούρτι, το αλεύρι με το μπέϊκιν και τα τριμμένα φουντούκια. Ρυθμίζουμε για 10 δευτερόλεπτα/ταχ. 4
Αδειάζουμε το μίγμα σε μέτρια φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 40-45 λεπτά μέχρι να καλοψηθεί το κέικ. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά το κέικ και το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε μια σχάρα. Το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κι όταν κρυώσει εντελώς το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.



