tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πανακοτα με αρωμα μαστιχα!

Αυτά τα μαγικά , αρωματικά δάκρυα που προέρχονται από τον κορμό του μαστιχόδρεντρου έχουν μεγάλη ''δύναμη''. Απ' όσο γνωρίζω έχουν τεράστια αξία ως προς την υγεία . Εδώ όμως εκμεταλλεύομαι  το άρωμα της μαστίχας και την προσφορά της  στη ζαχαροπλαστική. Όπου και να μπει το έξοχο άρωμά της κάνει θαύματα….σε τσουρέκια , κουλούρια , παγωτά , κρέμες , λικέρ και πολλά άλλα! Σήμερα ''μπήκε'' στη απλή πανακότα μου και την απογείωσε…..μοσχοβόλησε όλο το σπίτι , αλλά το θαύμα αυτό θα ολοκληρωθεί όταν την ξεφορμάρω και τη συνοδέψω με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα.

Δείτε τη :

panakota mastixa4

Yλικά:


600 γρ. κρέμα γάλακτος (15% λιπαρά)
400 γρ. φρρέσκο γάλα
4κ.σ. (κοφτές) ζάχαρη
10 φύλλα ζελατίνης
1 φακελάκι άρωμα captain's (ζάχαρη , βανίλια , μαστίχα) {webgallery}

 panakota mastixa1 panakota mastixa2 panakota mastixa3panakota mastixa5{/webgallery}

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ με παγωμένο νερό μουλιάζω τα φύλλα ζελατίνης. Βάζω μια απλωτή κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνω το γάλα , την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν έχουν διαλυθεί εντελώς , στίβω τη ζελατίνη και την προσθέτω κι αυτή στην κατσαρόλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος , προσθέτω και το περιεγχόμενο του αρωματικού φακέλου και ανακατεύω μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρω αμέσως από τη φωτιά  , ανακατεύω για λίγο ακόμα  και μοιράζω το μίγμα μου σε 6-8 φορμάκια (ανάλογα με το μέγεθος) . Παγώνω για αρκετές ώρες στο ψυγείο. Ξεφορμάρω , ξεκολλώντας προσεκτικά τα τοιχώματα του μπωλ με ένα λεπτό μαχαιράκι ή βουτώντας το μπωλ σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.  Εκτός αν χρησιμοποιώ φορμάκια με αποσπώμενη βάση . Γαρνίρω με αρωματικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο και απολμαβάνω τη θεϊκή του γεύση!

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...