tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκάκι με μπισκότα και κρέμα μόκα

Ένα όμορφο γεύμα τελειώνει κατά κανόνα με ένα καλό και φίνο επιδόρπιο…Έχω ακούσει για περίφημες , γλυκές ιστορίες περί  επιδορπίων που στόχο τους έχουν να κλείσουν ευφάνταστα και εντυπωσιακά το μενού αφήνοντας για τελευταία γεύση αυτή της γλύκας και της ηδονής ! Εξάλλου η ζάχαρη είναι η πιο γλυκιά κι αγαπημένη “εξάρτηση”. Έχω ακούσει για επιδόρπια γαρνιρισμένα με βρώσιμο φύλλο χρυσού , με σπάνια και περιζήτητα υλικά μα τούτο εδώ το απλό γλυκάκι που μας κέρασαν ένα μεσημέρι σε ιταλικό εστιατόριο με ικανοποίησε τόσο μα τόσο πολύ…Ίσως να παίζει ρόλο και η διάθεση που το ακολουθεί…ή ακόμα και η ατμόσφαορα που το πλαισιώνει…Το σίγουρο είναι πως γυρίζοντας το απόγευμα στο σπίτι , μπήκα τρέχοντας στην κουζίνα και το αποτέλεσμα αποδεικνύει , νομίζω , πως στην απλότητα είναι η ομορφιά…

gliykaki moka1

Υλικά:


1 (και κάτι) πακέτο μπισκότα τύπου “πτι μπερ”
220 ml ζεστό (όχι βραστό) φρέσκο γάλα
1 κουτί φυτική σαντιγύ τύπου “morfat"
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 φύλλα ζελατίνης
1 κ.σ. (κοφτή) καφέ στιγμής
3 κ.σ. βραστό νερό
Λίγο κακάο και σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα

gliykaki moka2gliykaki moka3gliykaki moka4gliykaki moka5gliykaki moka6gliykaki moka7gliykaki moka8gliykaki moka9gliykaki moka10gliykaki moka11gliykaki moka12gliykaki moka13gliykaki moka14gliykaki moka15gliykaki moka16gliykaki moka17gliykaki moka18gliykaki moka19
Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα πυρέξ ή άλλο σκεύος (25x30) και στρώνουμε όλη του την επιφάνεια με δυο στρώσεις από μπισκότα , τη μία πάνω στην άλλη. Περιλούζουμε τα μπισκότα με το ζεστό γάλα φροντίζοντας να μοιραστεί ομοιόμορφα. Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα:
 Τοποθετούμε το κουτί με τη φυτική σαντιγύ για μια ώρα στο ψυγείο για να παγώσει ενώ παράλληλα μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό. Στη συνέχεια χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει . Τότε , ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα σιγά-σιγά , με μικρή και σταθερή ροή μέχρι να τελειώσει όλο και να ενσωματωθεί εντελώς με τη φυτική σαντιγύ. Τότε διαλύουμε τον καφέ μέσα στο βραστό νερό και αφού στίψουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης τα προσθέτουμε κι αυτά στο βραστό νερό με τον καφέ. Τα ανακατεύουμε για λίγο με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το υγρό μίγμα που ετοιμάσαμε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα και η κρέμα μόκας είναι έτοιμη.
Την αδειάζουμε πάνω από τα μουλιασμένα μπισκότα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει ώστε να κόβεται ή καλύτερα για μια νύχτα για να έχουν μαλακώσει καλά τα μπισκότα. Τότε κόβουμε σε κομμάτια , πασπαλίζουμε με λίγο κακάο , γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε αμέσως!
 Καλή επιτυχία κια καλή απόλαυση!
Σημ. : Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοιποιήσουμε καφέ στιγμής δίχως καφεΐνη , κυρίως στην περίπτωση που το γλυκό μας θα σερβιριστεί σε μικρά παιδιά!

Καλό είναι το κακάο να το πασπαλίσουμε στο γλυκό την ώρα του σερβιρίσματος γιατί αν μείνει στην επιφάνεια του γλυκού για ώρα , μέσα στο ψυγείο θα υγρανθεί και θα χάσει την όμορφη όψη του!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...