tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ψητό τσηζ κέικ με λευκή σοκολάτα και κόκκινα φρούτα του δάσους (cranberries και raspberries)

Σενάριο συνηθισμένο: Βάζω στο μάτι μια συνταγή που είτε μου εμπιστεύτηκε μια φίλη , είτε δοκίμασα κάπου και ξετρελάθηκα , είτε την ανακάλυψα σε διαδικτυακή αναζήτηση , είτε συνέλαβα μέσα στο μυαλό μου. Σενάριο ασυνήθιστο: Βάζω στόχο να φτιάξω ένα γλυκό μόνο και μόνο επειδή θέλω μια φωτογραφία που να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις , όπως για παράδειγμα να έχει σα στολίδι μια χούφτα κρανμπερις κι ένα βλασταράκι βασιλικού που θα απεικονίζουν ένα λουλούδι. Θα μου πείτε , είναι κίνητρο αυτό; Για μένα είναι και παραείναι…Και το τελικό αποτέλεσμα με δικαίωσε και όσοι δοκίμασαν το γλυκό μου καθόλου δε χαλάστηκαν από τον περίεργο και ακραίο στόχο μου…

Τέλος καλό , όλα καλά...

 

tshzkeik leykh kok froyta1

Υλικά:

300 γρ. μπισκότα

120 γρ. βούτυρο λιωμένο

400 γρ. κρέμα τυρί

100 γρ. άχνη

3 αυγά

1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

120 γρ. γιαούρτι

100 γρ. λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

150 γρ. κοκκινα φρούτα (Φρέσκα ή κατεψυγμένα)

Λίγα ακόμα φρούτα και άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

tshzkeik leykh kok froyta2tshzkeik leykh kok froyta3tshzkeik leykh kok froyta4tshzkeik leykh kok froyta5tshzkeik leykh kok froyta6tshzkeik leykh kok froyta7tshzkeik leykh kok froyta8tshzkeik leykh kok froyta9tshzkeik leykh kok froyta10tshzkeik leykh kok froyta11tshzkeik leykh kok froyta12tshzkeik leykh kok froyta13tshzkeik leykh kok froyta14tshzkeik leykh kok froyta15tshzkeik leykh kok froyta16tshzkeik leykh kok froyta17tshzkeik leykh kok froyta18tshzkeik leykh kok froyta19

 

 

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση:

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να θριματιστούν εντελώς. Από το άνοιγα του μπλέντερ προσθέτουμε με σταθερή ροή το λιωμένο βούτυρο ενώ το μπλέντερ είναι σε λειτουργία έτσι ώστε να αναμιχθούν τα δυο υλικά.

Αδειάζουμε το βουτυρένιο μίγμα μπισκότων σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση και πιέζουμε με την παλάμη μας ή με ένα ποτήρι ώστε να σχηματίσουμε μια συμπαγή και σταθερή βάση.

Αφήνουμε την ταρτιέρα στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το τυρί “κρέμα” μαζί με την άχνη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά. Τότε προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γιαούρτι .

Σε αυτό το σημείο σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την τεμαχισμένη λευκή σοκολάτα. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε τη σοκολάτα κάνοντας κυκλικές κινήσεις και τέλος προσθέτρουμε τα φρούτα. Με λίγες και σύντομες κινήσεις τα ενσωματώνουμε κι αυτά και αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση. Χτυπάμε τρεις-τέσσερις φορές την ταρτιέρα πάνω στην επιφάνεια εργασίας έτσι ώστε με το τράνταγμα να απεγκλωβιστεί ο αέρας που υπάρχει μέσα στο μίγμα και να αποφύγουμε ραγάδες και ανομοιομορφίες στην επιφάνεια του γλυκού.

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο , στους 160ο για 45 λεπτά. Όταν ψηθεί το γλυκό , κλείνουμε το θερμοδιακόπτη αλλά δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου ούτε πειράζουμε το γλυκό μέχρι να έρθει σταδιακά σε θερμοκρασία δωματίου.

Τότε αφαιρούμε με προσοχή το πλαϊνό μέρος της ταρτιέρας , κόβουμε σε κομμάτια γαρνίρουμε με άχνη και φρούτα και σερβίρουμε.

Σημ. : Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό με σάλτσα από φράουλα ή φρούτα του δάσους.

Συνταγή θα βρείτε αν κάνεντε κλικ εδώ.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...