tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τσηζ κέικ "στεφάνι"

Μερικές φορές ζητούμενο στη ζαχαροπλαστική δεν είναι αποκλειστικά και μόνο η γεύση κι η ικανοποίηση της όρεξής μας για κάτι γλυκό αλλά η έκφραση κι η δημιουργία , η ανάγκη να αποτυπωθεί η μέρα , η στιγμή , η γιορτή , ένα συναίσθημα , μια κατάσταση…Κάπως έτσι δημιουργήθηκε αυτό εδώ το γλύκισμα όπου το ζητούμενο δεν ήταν η κατασκευή ενός ακόμα τσηζ κέικ αλλά η δημιουργία ενός λουλουδένιου , ανοιξιάτικου , γιορτινού στεφανιού που σου φτιάχνει τη διάθεση πριν καλά καλά δοκιμάσεις την πρώτη κουταλιά. Συμπληρωματικά αναφέρω πως η κρέμα είναι ελαφριά και το αποτέλεσμα ανάλαφρο και βελούδινο όπως αρμόζει σε ένα ανοιξιάτικο , λουλουδένιο στεφάνι.

tshzkeik stefani1

Υλικά:

220 γρ. μπισκότα

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

1 κούπα άχνη ζάχαρη

400 γρ. κρέμα τυρί (μπορεί να είναι και χαμηλών λιπαρών)

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (μπορεί να ελιναι χαμηλών λιπαρών)

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

4 φύλλα ζελατίνης

50 γρ. κουβερτούρα

Λίγα χρωματιστά smarties και λίγα φύλλα μέντας

Σιρόπι σοκολάτας ή σιρόπι φράουλας ή σιρόπι βύσσινο για το σερβίρισμα

tshzkeik me zele2tshzkeik me zele3tshzkeik me zele4tshzkeik stefani2tshzkeik stefani3tshzkeik stefani4tshzkeik stefani5tshzkeik stefani6tshzkeik stefani7tshzkeik stefani8tshzkeik stefani9tshzkeik stefani10tshzkeik stefani11tshzkeik stefani12tshzkeik stefani14tshzkeik stefani15

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και όταν γίνουν σκόνη προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο από το άνοιγμα ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και να βουτυρωθούν ομοιόμορφα τα τριμμένα μπισκότα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε πιατέλα με τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. και πιέζουμε καλά με την ανάποδη ενός ποτηριού ή με την παλάμη μας ώστε να στρώσουμε τη βάση.

Βουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό ενώ παράλληλα ρίχνουμε σε ένα μπωλ το τυρί-κρέμα και την άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν για 1-2 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος . Τέλος στίβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης, τα διαλύουμε σε 3 κ.σ. βραστό νερό και τα προσθέτουμε στο μπωλ. Χτυπάμε λίγο ακόμα κι η κρέμα είναι έτοιμη. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και την απλώνουμε με σπάτουλα. Λιώνουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα , την αδειάζουμε σε κορνέ (ή μικρή σακκούλα τροφίμων όπου κόβουμε την μία άκρη) και ζωγραφίζουμε τον κορμό του στεφανιού κάνοντας κύκλους στην επιφάνεια του γλυκού. Στολίζουμε με τα φύλλα και τα χρωματιστά κουφέτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για δυό-τρεις ώρες. Αφαιρούμε με προσοχή το τσέρκι , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι της προτίμησης μας!

Καλή επιτυχία

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...