tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Υγρό κέικ σοκολάτας με ποτό Ursus και γλάσο.

Αυτό το κέικ δεν περιγράφεται με λόγια … είναι ένας πειρασμός , μια σοκολατένια κόλαση χωρίς προηγούμενο , είναι απ' αυτά τα κέικς που κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί….και ο τρόπος παρασκευής του τόσο απλός και ασυνήθιστος που το κάνουν να ξεχωρίζει για έναν ακόμα λόγο . Στο τέλος έρχεται και το γλάσο να το περιλούσει και κάνει τα πράγματα ακόμα πιο απολαυστικά και ακόμα πιο...''σοκολατένια"

Δείτε το :

keik ursus5

Yλικά:


150 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. κουβερτούρα υγείας
200 γρ. ζάχαρη (μισή καστανή , μισή λευκή)
50 γρ. κακάο
180ml ποτό ursus
3 μεγάλα αυγά
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν
1/2 κ.γλ. σόδα

Για το γλάσο σοκολάτας:
150 γρ. κουβερτούρα υγείας
100 ml γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. μαργαρίνη {webgallery}

keik ursus6keik ursus7keik ursus8keik ursus2keik ursus3keik ursus1{/webgallery}

Εκτέλεση για το κέικ:
Βάζουμε σε ένα απλωτό σκεύος , σε μέτρια φωτιά , την κουβερτούρα , τη μαργαρίνη , τη ζάχαρη , το κακάο και το ποτό και τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως. Προσοχή!!! δε θέλουμε να πάρει ούτε μια βράση! Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγο.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα με σταθερή , μικρή ροή ενώ ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα. Όταν ενσωματωθούν τελείως τα αυγά προσθέτουμε τότε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα τα οποία έχουμε κοσκινίσει από πριν. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και το μίγμα μας είναι έτοιμο. Το αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα του κέικ στο κάτω μέρος της οποίας έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πλάγιά της  τα έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 160ο , για 45 λεπτά περίπου.


Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , περιμένουμε λίγο (5-10 λεπτά) και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε ένα γυάλινο μπωλ βάζουμε ψιλοκομμένη την κουβερτούρα και το γάλα στο φούρνο μικροκυμμάτων για ενάμισι λεπτό. ( Αλλιώς το λιώνουμε σε μπαιν μαρί) .  Με μαρίζ τα ανακατεύουμε έτσι όπως είναι ζεστά για να ομογενοποιηθούν και όταν το μίγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο προσθέτουμε και τη μαργαρίνη , ανακατεύουμε άλλο λίγο και είναι έτοιμο! Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και περιλούζουμε  το κέικ  λίγο-λίγο  στο κέντρο  του έτσι ώστε να απλώνεται μόνο του προς τα πλάγια…..και είναι έτοιμο….προς απόλαυση!!!

Σημ: Στη θέση του Ursus μπορεί να μπεο οποιοδήποτε γλυκόπιοτο ποτό ή τύπου baileys (μπέιλυς)  ή λικέρ σοκολάτας.

Η συνταγή αυτή είναι μια παραλλαγή από συνταγή που βρήκα στο Happycook http://happycook2u.blogspot.gr/2013/05/baileys.html(υγρό κέικ σοκολάτας με baileys)

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...