tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Το πιο απλό και αρωματικό κέικ λεμονιού

Δεν έχω πολλά και μεγάλα λόγια να πω γι’ αυτό το κεκάκι . Είναι απλό , ταπεινό χωρίς περιζήτητα υλικά και εκρήξεις στον ουρανίσκο ή κάτι υπέροχες εκπλήξεις από εκείνες που δαγκώνεις μια μπουκιά κι από το εσωτερικό ξεπηδά μια κολασμένη γέμιση …δεν έχει ούτε ένα γλάσο να το περιλούζει και να το κάνει πιο δελεαστικό…Το μόνο αξεπέραστο στοιχείο που το κάνει όντως δελεαστικό είναι το αγαπημένο , το λατρεμένο άρωμα λεμονιού που κατά τη γνώμη μου συναγωνίζεται την ερωτεύσιμη σοκολάτα…Δεν είναι και λίγοι αυτοί που βάζουν στην πρώτη τους προτίμηση το μαγικό αυτό θαύμα της φύσης…Κεκάκι με λεμόνι λοιπόν , λιτό και υπέροχο , πανέμορφο και γοητευτικό …όπως ο λεμονανθός!..

keik lemoni aplo1
Υλικά :


500 γρ. φαρίνα κοκ.
1 κ.γλ. μπέικιν
400 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
200 γρ. επιδόρπιο γιαουρτιού με άρωμα λεμόνι
100 γρ. μαργαρίνη
110 ml. λάδι ελαφρύ
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμό από ένα λεμόνι
Λίγη άχνη για το σερβίρισμα
(και λίγη χρωματιαστή τρούφα προαιρετικά)

{webgallery}

keik lemoni aplo2keik lemoni aplo3keik lemoni aplo4keik lemoni aplo5keik lemoni aplo6keik lemoni aplo7keik lemoni aplo8keik lemoni aplo9keik lemoni aplo10keik lemoni aplo11

{/webgallery}
Εκτέλεση :
 Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με το λάδι και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν . Τότε αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Όταν ενσωματωθούν και τα τέσσερα αυγά , προσθέτουμε το ξύσμα και τις βανίλιες . Βάζουμε το μίξερ στην πιο χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε το 1/3 από τη φαρίνα και το μπέικιν . Συνεχίζουμε προσθέτοντας το επιδόρπιο γιαουρτιού και το χυμό λεμονιού. Τώρα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε διαδοχικά  την υπόλοιπη φαρίνα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά . Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα για 55 λεπτά . Όταν ψηθεί περιμένουμε για λίγο να κρυώσει ελαφρά και το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε μια σχάρα για να στεγνώσει . Το αναποδογυρίζουμε τότε στην πιατέλα , το πασπαλίζουμε με άχνη και χρωματιστή τρούφα , το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...