tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ μαρμπρέ “πειραγμένο”

Θα με ρωτήσετε “τι είναι τώρα αυτό;” Είναι λοιπόν το κλασικό , το αγαπημένο , το απόλυτο “μαμαδίστικο” κέικ , αυτό το δίχρωμο με τις εναλλαγές βανίλιας-κακάο που όμως θα το εμπλουτίσουμε  με δυο-τρία  επιπλέον υλικά για περισσότερη απόλαυση και δυνατή , γεμάτη γεύση! Το πρώτο είναι το βούτυρο που θα αντικαταστήσει την μαργαρίνη ενώ θα χρησιμοποιήσουμε και λίγο ελαιόλαδο για να ισορροπήσουμε τα υλικά (και τα δυο είναι ακαταμάχητα και το αποτέλεσμα μοναδικό) . Το δεύτερο είναι η λευκή σοκολάτα που θα προσθέσουμε στο λευκό μέρος της ζύμης και θα απογειώσει πραγματικά το κέικ…Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να καθιερώσω το δίδυμο βούτυρο-ελαιόλαδο στα γλυκά μου αφού είναι υλικά αγνά , που παράγει η φύση και κάνουν το αποτέλεσμα μοναδικό...

marmpre peiragmeno1

Υλικά :


110 γρ. βούτυρο
120 ml. λάδι
410 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 φακελάκι βανιλίνη
260 ml. γάλα
2 κ.σ. κακάο
150 γρ. λευκή κουβερτούρα χοντροτριμμένη στο μπλέντερ
500 γρ. κέικ φλάουρ ή κόκκινη φαρίνα

marmpre peiragmeno2marmpre peiragmeno3marmpre peiragmeno4marmpre peiragmeno5marmpre peiragmeno6marmpre peiragmeno7marmpre peiragmeno8marmpre peiragmeno9marmpre peiragmeno10marmpre peiragmeno11marmpre peiragmeno12marmpre peiragmeno13
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με το λάδι και τη ζάχαρη στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν . Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη βανιλίνη και το γάλα με το κέικ φλάουρ (ή τη φαρίνα) εναλλάξ . Όταν ομογενοποιηθούν εντελώς τα υλικά και έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα , αφαιρούμε από τη ζύμη 8 κ.σ. και το τοποθετούμε σε ένα μπωλ . Εκεί προσθέτουμε και το κακάο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι . Στο υπόλοιπο μίγμα που αφήσαμε μέσα στο μίξερ προσθέτουμε την τριμμένη λευκή κουβερτουρα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτή . Ρίχνουμε τότε τη μισή λευκή ζύμη σε μια φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη ή σε ταψάκι Νο.24-26 που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζύμη με το κακάο φροντίζοντας να απλωθεί όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα στην επιφάνεια και τελειώνουμε με την άλλη μισή λευκή ζύμη . Βυθίζουμε τότε ένα μαχαίρι απαλά στο μίγμα του κέικ και ...αφού ενεργοποιήσουμε την καλλιτεχνική μας φύση ...κάνουμε σχηματισμούς ώστε να δημιουργήσουμε σχέδιο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 1 ώρα περίπου . Το τελευταίο 15λεπτο καλό είναι να σκεπάσουμε το κέικ με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει η επιφάνεια και ξεραθεί μέχρι να ψηθεί το εσωτερικό. Κάνουμε οπωσδήποτε το τέστ με τη λάμα του μαχαιριού. Όταν ψηθεί το αφήνουμε για 15-20 λεπτά να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Τοποθετούμε στην πιατέλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Είναι πεντανόστιμο…
Καλή επιτυχία!

Σημ. : Τη λευκή  κουβερτούρα δεν την τρίβουμε πολύ , δεν τη θέλουμε σκόνη , για να την αισθανόμαστε στην υφή και στη γεύση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...