tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με blueberries , γεμιστό με τυρί “κρέμα”

Σήμερα έφτιαξα ένα ακόμα κέικ! Μια διαδικασία γνώριμη και αγαπημένη σε όλα τα νοικοκυριά αφού το κέικ δε λείπει σχεδόν ποτέ από το σπίτι. Είναι το αγαπημένο , το μαμαδίστικο , το κλασικό κολατσιό , ένα κέρασμα-σταθερή αξία που μεγάλωσε γενιές παιδιών ενώ “ξεντρόπιασε” σχεδόν κάθε νοικοκυρά όταν χρειάστηκε να σερβίρει ένα συνοδευτικό για έναν καφέ ή ένα τσάι. Το σημερινό κέικ βέβαια δεν είναι το απλό κέικ βανίλας ή το κλασικό μαρμπρέ αλλά ένα κέικ υπερπαραγωγή που περιέχει bluberries και μια στρώση με τυρί κρέμα που το κάνει υγρό και ζουμερό , με μια ιδιαίτερη γεύση και δελεαστική όψη.

blueberries cake1

Υλικά:

Για το κέικ:

120 γρ. βούτυρο

260 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

200 γρ. γιαούρτι

Χυμό από μισό λεμόνι

260 γρ. αλεύρι γ.ο.γ.

1 κ.σ. μπέικιν

Ξύσμα από ένα λεμόνι

1 φλ. τσ. blueberries

1 κ.σ. κορν φλάουρ

ΓΙα τη γέμιση:

200 γρ. τυρί κρέμα

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 αυγό

blueberries cake2blueberries cake10blueberries cake3blueberries cake4blueberries cake5blueberries cake6blueberries cake7blueberries cake8blueberries cake9blueberries cake11blueberries cake12blueberries cake13blueberries cake14blueberries cake15keik moka10blueberries cake17

Eκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση:

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός για λίγα λεπτά το τυρί κρέμα , την άχνη και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη για 10 λεπτά ώστε να παγώσει λίγο (προσοχή να μην παγώσει εντελώς) και να σταθεί ανάμεσα στο μίγμα του κέικ.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το κέικ.

Χτυπάμε στο μίξερ  το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν εναλλάξ με το γιαούρτι.

Ρίχνουμε τα blueberries σε ένα μπωλ , ρίχνουμε και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. Φυλάμε κατά μέρος 2 κ.σ. blueberries .

Προσθέτουμε τότε τα υπόλοιπα  blueberries στο μίγμα του κέικ και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

“Στήνουμε” τότε το κέικ: Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα. Αδειάζουμε τα 2/3 από το μίγμα του κέικ και από πάνω αδειάζουμε τη γέμιση με το τυρί κρέμα και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια τα blueberries που φυλάξαμε. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα του κέικ και στρώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία σχάρα για 1 ώρα και 15 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά , σκεπάζουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η επιφάνειά του αφού θέλουμε να ψηθεί πολύ καλά μιας και έχει αρκετά υγρά λόγω των blueberries. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά , το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα , αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε για λίγο να σταθεί. Τότε το τοποθετούμε στην πιατέλα , το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...