tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με πετιμέζι , τζίντζερ και λεμόνι

Σε αυτό το κέικ το ένα υλικό είναι καλύτερο από το άλλο και νομίζω πως δε χωράει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό! Το πετιμέζι χαρίζει γενναιόδωρα την πλούσια και μεστή υφή και γεύση του ενώ το λεμόνι σε συνδυασμό με το τζίντζερ χαρίζουν το σπάνιο άρωμά τους ενώ δένουν πολύ αρμονικά μεταξύ τους. Από ‘κει και πέρα δε χρειάζονται και ιδιαίτερες δεξιότητες για να πετύχει κανείς αυτό το εξαιρετικό κέικ…Απλά βήματα και αγάπη για την ενασχόληση με τη μαγειρκή τέχνη. Λίγο βούτυρο , λίγα αυγά , λίγη ζάχαρη , αρκετό αλεύρι και μπόλικο μεράκι φτάνουν και περισσεύουν για να δημιουργηθεί ένα επιτυχημένο και πεντανόστιμο κέικ…

 

keik me petimezi1

Υλικά:

280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

180 γρ. βούτυρο

280 γρ. ζάχαρη

1 κ.γλ. μπέικιν

1/2 κ.γλ. σόδα

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Ένα κυβάκι τζίντζερ τριμμένο

1 κ.γλ.μίγμα  μπαχαρικών με άρωμα ανατολής (σμυρνιό ή πολίτικο)

4 αυγά

80 ml πετιμέζι

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα:

1 χούφτα σταφίδες

Άχνη ζάχαρη

keik me petimezi2keik me petimezi3keik me petimezi4keik me petimezi5keik me petimezi6keik me petimezi7keik me petimezi8keik me petimezi9keik me petimezi10keik me petimezi11keik me petimezi12keik me petimezi13keik me petimezi14keik me petimezi15

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το μίγμα μπαχαρικών και τα ανακατεύουμε.  Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το τριμμένο τζίντζερ κι αμέσως μετά το αλεύρι με το μπέικιν και τα μίγμα μπαχαρικών. Τέλος προσθέτουμε το πετιμέζι και το χυμό λεμονιού.

Αφού χτυπήσουμε για πολύ λίγο όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν αδειάζουμε το μίγμα σε μια αντικολλητική φόρμα 26 εκ.

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 50 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει αρκετά και το ξεφορμάρουμε με προσοχή , τοποθετώντας το πάνω σε μια σχάρα. Όταν κρυώσει καλά το πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με μια χούφτα σταφίδες αν τις προτιμάμε.

Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...