tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με μπανάνες , ανανά και καρύδια και δροσερή επικάλυψη τυριού

Πάντα έλεγα πως αν υπάρχει ένας λόγος να φτιάχνουμε γλάσο τυριού , αυτός είναι το περίφημο κέικ καρότου. Νόμιζα πως αξίζει που υπάρχει μόνο και μόνο για να πλαισιώνει αυτό το κέικ. Λοιπόν να που προστέθηκε ένας ακόμα λόγος! Ένα εξίσου υπέροχο κέικ ζουμερό , πεντανόστιμο , γεμάτο φρούτα κι αρώματα , ένα κέικ με ψιλοκομμένα κομμάτια ανανά , με λιωμένες ώριμες μπανάνες και με μπόλικο τριμμένο καρύδι…Δε στερείται καθόλου γεύσης , αντικειμενικά δε χρειάζεται ούτε επικάλυψη , ούτε άλλη “βοήθεια” για να θεωρείται δελεαστικό  και επιτυχημένο…απλά προσθέτουμε ένα ακόμα στοιχείο που θα το απογειώσει και θα το ανεβάσει σε άλλο…επίπεδο!

keik anana banana frosting1

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι μαλακό

1 κ.σ. μπέικιν

200 γρ. καστανή ζάχαρη

2 ώριμες μπανάνες

1 κούπα ψιλοκομμένες φέτες ανανά από κονσέρβα

150 γρ. λιωμένο βούτυρο

3 αυγά

1-2  βανίλιες

Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο κατά βούληση

100 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα στο μπλέντερ

Για την επικάλυψη:

200 γρ. κρέμα τυρί

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2  κούπα άχνη ζάχαρη

Επιπλέον τριμμένο καρύδι για την επιφάνεια

keik anana banana frosting2keik anana banana frosting3keik anana banana frosting4keik anana banana frosting5keik anana banana frosting6keik anana banana frosting7keik anana banana frosting8keik anana banana frosting9keik anana banana frosting10keik anana banana frosting11keik anana banana frosting12keik anana banana frosting13keik anana banana frosting14keik anana banana frosting15keik anana banana frosting16keik anana banana frosting17

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το μίγμα φρούτων-καρυδιού: Λιώνουμε σε ένα μπωλ τις ώριμες μπανάνες πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματίσουμε έναν πολτό. Ψιλοκόβουμε πάνω σε βάση κοπής όσο μπορούμε πιο πολύ τις ροδέλες του ανανά (χρειζόμαστε 5-6 ανάλογα με το πάχος τους) και τις ρίχνουμε κι αυτές στο μπωλ. Προσθέτουμε και το τριμμένο καρύδι και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο (το άρωμά του το θεωρώ ιδανικό σε αυτό το κέικ). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το πιρούνι και το μίγμα είναι έτοιμο.

Χτυπάμε τότε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τις βανίλιες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε για λίγο. Τέλος προσθέτουμε και το μίγμα φρούτων-καρυδιού και ανακατεύουμε στη χαμηλή σκάλα για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια αντικολλητική φόρμα  (24εκ) ή σε φόρμα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 55 λεπτά με 1 ώρα. ¨Οταν ψηθεί το κέικ το αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 5-10 λεπτά μέχρι να κρυώσει ελαφρά και τότε το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τότε ετοιμάζουμε την επικάλυψη τυριού:

Ρίχνουμε στο μπωλ το τυρί , το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ ώρα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν καλά και να σχηματιστεί μια βελούδινη αφράτη κρέμα.  Τότε απλώνουμε την κρέμα αυτή σε όλη την επιφάνεια του κέικ σχηματίζοντας κύματα με τη σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τριμμένο καρύδι , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Αν δεν καταναλωθεί άμεσα το τοποθετούμε στο ψυγείο και φροντίζουμε να το βγάλουμε μισή ώρα πριν το σερβίρουμε ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Είναι εξαιρετικό!

ΚΑλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...