tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπισκότα ολικής άλεσης με μπανάνα και σοκολάτα

Έχουμε και λέμε: το αλεύρι ολικής άλεσης εδώ , σε αυτά τα μπισκότα ταιριάζει πολύ κι η καστανή ,  μαλακή ζάχαρη επίσης. Το ηλιέλαιο κι η μπανάνα εξασφαλίζουν ένα μαλακό και “ζουμερό” αποτέλεσμα στην υφή ενώ τα κομμάτια σοκολάτας είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε την κάθε μπουκιά. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μίξερ  ούτε να βάλουμε ιδιαίτερη σπουδή. Ανακατεύουμε απλά τα υλικά μας , κάνουμε μπαλάκια , ψήνουμε για λίγα λεπτά και σερβίρουμε. Τόσο απλά , τόσο εύκολα , τόσο γρήγορα , τόσο νόστιμα!

mpiskota olikhs mpanana1

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης(εγώ χρησιμοποίησα Ζέας)

1 μεγάλο αυγό

1 μεγάλη ώριμη μπανάνα

100 γρ. μαλακή , καστανή ζάχαρη

60 ml ηλιέλαιο

1 κ.γλ. σόδα

80 γρ. σταγόνες σοκολάτας

mpiskota olikhs mpanana2mpiskota olikhs mpanana3mpiskota olikhs mpanana4mpiskota olikhs mpanana5mpiskota olikhs mpanana6mpiskota olikhs mpanana7mpiskota olikhs mpanana8mpiskota olikhs mpanana9mpiskota olikhs mpanana10mpiskota olikhs mpanana11mpiskota olikhs mpanana12mpiskota olikhs mpanana13mpiskota olikhs mpanana14mpiskota olikhs mpanana15

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ λιώνουμε την μπανάνα και προσθέτουμε το αυγό. Τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα και συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη και στη συνέχεια το λάδι , τη βανίλια , την κανέλα και τη σόδα. Ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα και προσθέτουμε το αλεύρι. Με μια μαρίζ το ενσωματώνουμε στο μίγμα και τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας. Σκεπάζουμε το μίγμα και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

Προθερμαίνουμε τότε το φούρνο στους και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Παίρνουμε τότε λίγη από τη ζύμη κάθε φορά , πλάθουμε μπαλάκια , τα πιέζουμε λίγο να πλατύνουν και τα αραδιάζουμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τότε για 12-15 λεπτά (ανάλογα με το πόσο ξεροψημένα ή μαλακά τα θέλουμε) , τα αφήνουμε σε σχάρα για λίγη ώρα να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Η δόση αυτή δίνει περίπου 20 μπισκότα.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...