tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπισκότα με σοκολάτα και smarties

Τα γνωστά , τα αγαπημένα , τα υπέροχα , τα βουτυρένια , τα μαλακά , αξεπέραστα soft cookies έβαλαν τα γιορτινά τους , έβαλαν χρώμα κι ήρθαν να μας φτιάξουν τη διάθεση μα κυρίως ήρθαν για να ενθουσιάσουν και να ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους , τα παιδιά μας που κρατώντας στα χερια τους το αγαπημένο μπισκότο , τώρα που περιέχει τα χρωματιστά κουφέτα με τη γέμιση της σοκολάτας μετατρέπεται σε πολύτιμο θησαυρό. Είναι ιδανικά για το πάρτυ των γενεθλίων , είναι ιδανικά για κάθε γιορτή όπου επιλέγουμε τα χρώματα που ταιριάζουν στην περίπτωση , είναι ιδανικά αν θέλουμε να κερδισουμε τις εντυπώσεις και να δώσουμε χρώμα στη στιγμή…Έτσι μετατρέπουμε μια απλή συνήθεια σε χαριτωμένη κι ευφάνταστη εκδοχή της.

mpiskota smarties1

Υλικά:

280 γρ. αλεύρι μαλακό

1 κ.γλ. σόδα

1 κ.σ. κορν φλάουρ

170 γρ. βούτυρο λιωμένο

100 γρ. ζάχαρη

120 γρ. καστανή, μαλακή ζάχαρη

2 αυγά

1 βανίλια

150 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

1/2 κούπα smarties (περίπου 50 γρ.)

soft cookies5mpiskota smarties3mpiskota smarties4mpiskota smarties5mpiskota smarties7mpiskota smarties8mpiskota smarties9mpiskota smarties10

Eκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι , το κορν φλάουρ , το αλάτι και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα δεύτερο μπωλ ρίχνουμε τις ζάχαρες , τα αυγά και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και συνεχίζουμε προσθέτοντας το βούτυρο μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα αυτό στο πρώτο μπωλ με το αλεύρι και τα ανακατεύομε με μια μαρίζ. Αδειάζουμε τότε τις σταγόνες σοκολάτας και  τα smarties (κρατάμε όμως μερικά για τη διακόσμηση), ανακατεύουμε άλλο λίγο, σκεπάζουμε το μπωλ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για δυό-τρεις ώρες τουλάχιστον. Σχηματίζουμε τότε μπαλάκια από το μίγμα με το κουτάλι σερβιρίσματος του παγωτού και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας μεγάλη απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν στο ψήσιμο. Τοποθετούμε πιέζοντας ελαφρά 3-4 smarties στην επιφάνεια κάθε μπισκότου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 170ο μια θέση πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο ροδοψημένα τα προτιμάμε. Όταν βγουν από το φούρνο δεν τα πειράζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσουν ελαφρά γιατί αλλιώς θα σπάσουν. Τα μεταφέρουμε στη συνέχεια σε σχάρα κι όταν κρυώσουν εντελώς τα σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...