tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πίτα αχλαδιού με ανθότυρο και μέλι…

Όλα τα καλά μαζεμένα σε μια υπέροχη, γλυκιά πίτα! Αν σας αρέσουν οι "χωριάτικες", παραδοσιακές, αυθεντικές γεύσεις που είναι στενά δεμένες με τα προϊόντα της γης , δοκιμάστε την! Το ανθότυρο δίνει την ιδιαιτερότητα σ' αυτό το γλυκό και του χαρίζει ρουστικ αίσθηση ενώ το αχλάδι το  συμπληρώνει διακριτικά και αρωματικά …Τη συνταγή ανακάλυψα σε ένα παλιό περιοδικό με αφιέρωμα σε τάρτες και πίτες…

ahladopita1

Ας τη δούμε :


Υλικά :
4 αχλάδια κρυστάλια , μέτρια , καθαρισμένα και κομμένα στη μέση σα βαρκούλες
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
1/3 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
Χυμό από μισό λεμόνι λάιμ + τη φλούδα του
Για την πίτα :
160 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
80 γρ. μέλι
3 αυγά
60 γρ. φαρίνα κοκ.
200 γρ. ανθότυρο 

ahladopita2ahladopita3ahladopita10ahladopita4ahladopita5ahladopita7ahladopita8ahladopita9

Εκτέλεση :
- Σε μέτρια κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη (300γρ. ) με το νερό (250 γρ. ) , το μασχοκάρυδο και το χυμό λάιμ με τη φλούδα να βράσουν για 5 λεπτά , ώστε να σχηματίσουμε ένα σιρόπι . Συνεχίζοντας το βράσιμο προσθέτουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε να βράσουν κι αυτά μέσα στο σιρόπι για άλλα 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε τότε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα (20 εκ. ) με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αφήνουμε τα αχλάδια στην άκρη και ετοιμάζουμε τη ζύμη.
-Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σιγά-σιγά και με διαρκή ροή προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε και τα αυγά ένα - ένα. Όταν έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα , σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με σπάτουλα ή μαρίζ ,  προσθέτουμε το αλεύρι να ενωθεί κι αυτό και τέλος το ανθότυρο το οποίο περνάμε από σίτα για να μην έχει σβόλους. Ανακατεύουμε καλά  με τη σπάτουλα και τέλος γυρίζουμε το μίγμα στην ταρτιέρα με τα αχλάδια. ώστε αυτά να σκεπαστούν .  
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά , στους 180ο αφού είμαστε σίγουροι ότι έχει ροδοψηθεί καλά το γλυκό μας . Αν θέλουμε ψήνουμε  για λίγα λεπτά ακόμα στο γκριλ ώστε να κάνει τραγανή κρούστα.
-Το σιρόπι το οποίο ετοιμάσαμε με τα αχλάδια  , το φυλάμε σε σαλτσιέρα (είναι άκρως αρωματικό και υπέροχο ) και περιλούζουμε με μια ποσότητα απ' αυτό κάθε κομμάτι την ώρα που το σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...