tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιά "πατσαβουρόπιτα"

Αυτή η πίτα δεν ξέρω γιατί λέγεται έτσι , εκείνο που ξέρω είναι ότι είναι υπέροχη! Μάλλον έχει να κάνει με τα φύλλα τα οποία τα τσαλακώνουμε σα να ήταν “πατσαβούρια” , όχι βέβαια γιατί βαριόμαστε ή είμαστε αδέξιοι στα χέρια αλλά επειδή θέλουμε να σχηματίσουμε πτυχές ανάμεσα στα φύλλα , για να τρυπώσει ανάμεσα το βουτυράκι , να τα ψήσει και να τα κάνει τραγανά και υπέροχα και στη συνέχεια να συμπληρώσουμε την “καλλιτεχνία” μας με ένα ζαχαρούχο γάλα , μπόλικη άχνη και κανέλα…τόσο απλά…Πρόκειται για ένα γλύκισμα που ετοιμάζεται πανεύκολα και γρήγορα και αρέσει σε όλους!

Δείτε το :

glykia patsaboyropita1
Υλικά :


1 πακέτο φύλλα Βυρηττού
150-200 γρ. βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 ποτήρια φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
Μπόλικη άχνη και κανέλα για το τέλος

glykia patsaboyropita2glykia patsaboyropita3glykia patsaboyropita4glykia patsaboyropita5glykia patsaboyropita6glykia patsaboyropita7glykia patsaboyropita8glykia patsaboyropita9glykia patsaboyropita10glykia patsaboyropita11glykia patsaboyropita12glykia patsaboyropita13


Εκτέλεση :
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25x35 , διπλώνουμε ένα-ένα τα φύλλα , τα κάνουμε “πλισέ” και  τα στοιβάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο . Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει (όχι να βράσει) σε ένα μπρίκι ή στα μικροκύματα και περιλούζουμε ομοιόμορφα τα φύλλα. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο μέχρι να ροδίσουν . Όταν κοντεύουν να ψηθούν τα φύλλα , ρίχνουμε  το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπωλ , το διαλύουμε με το φρέσκο γάλα , προσθέτουμε τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο , και περιλούζουμε τα φύλλα με το μίγμα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά .
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο , πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα και όταν κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Σημ. : Τη συνταγή αυτή λίγο πολύ όλοι τη γνωρίζουμε με μικρές ή μεγάλες παραλλαγές . Ωστόσο την πρόταση του Παναγιώτη Αμαργιωτάκη και της φίλης Εύας Χωριάτη από την Κρήτη , τη θεωρώ πολύ άρτια και πετυχημένη , αυτήν έχω καθιερώσει κι εγώ και αυτή σας προτείνω…
Ευχαριστώ πολύ την Εύα για τη συγκεκριμένη συνταγή αλλά και για όλες τις υπόλοιπες συνταγές που μοιράζεται μαζί μας !
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...