tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σουφλέ με πράσα

Τι νοστιμιά κι αυτή του πράσου! τι γλυκιά γεύση!

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα σουφλέ με πράσα το οποίο θα μπορούσαμε να το πούμε “ξυπόλυτη πρασόπιτα” γιατί είναι ένα απλό , μίγμα με αναμεμιγμένα όλα τα υλικά της συνταγής και ψημένα σ’ ένα ταψί ή πυρίμαχο σκέυος χωρίς φύλλο , χωρίς κρούστα , χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο παρά με τα πιο απλά  προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας και με μια μικρή , ενδιαφέρουσα παρέμβαση που είναι  το σουσάμι για να δίνει ένα ενδιαφέρον στην υφή αλλά και στη γεύση. Δείτε το :

soyfle prasa1
Υλικά :


4-5 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
150 γρ. γραβιέρα
150 γρ.. φέτα
400 γρ. γάλα (μπορεί να είναι και εβαπορέ)
60-70 γρ. λιωμένο βούτυρο
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
1 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι
1/4 κούπας σουσάμι για την επιφάνεια

soyfle prasa2soyfle prasa3prasosoufle2soyfle prasa4soyfle prasa5soyfle prasa6soyfle prasa7soyfle prasa8soyfle prasa9soyfle prasa10soyfle prasa11soyfle prasa12soyfle prasa13soyfle prasa14

Εκτέλεση :

Βράζουμε τα πράσα σε μπόλικο νερό για 6-8 λεπτά και τα σουρώνουμε , στραγγίζοντάς τα πολύ καλά! Σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρίμαχο ή άλλο στρογγυλό σκεύος (διάμ. 30 εκ.) αδειάζουμε τα πράσα κι από πάνω στρώνουμε τα τυριά χοντροτριμμένα . Βάζουμε στη συνέχεια στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ενωθούν τελείως και να γίνουν ένας ρευστός χιλός . Αδειάζουμε τότε με προσοχή το χιλό αυτό πάνω από τα πράσα και τα τυριά και στο τέλος προσθέτουμε το σουσάμι . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην κάτω σχάρα , στους 200ο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το σουφλέ είναι καλά ψημένο . Πρέπει να επιμείνουμε λίγο στο ψήσιμο και να σιγουρευτούμε ότι έχει ψηθεί καλά από κάτω , γι’ αυτό καλό είναι τα τελευταία 10 λεπτά να αφαιρέσουμε τη σχάρα από το φούρνο και να ακουμπήσουμε το σκεύος στον πάτο του φούρνου. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε . Τρώγεται ζεστό ή χλιαρό και είναι υπέροχο .
Καλή σας όρεξη!
Σημ: Eννοείται πως τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά μπορούν να αντικατασταθούν με "χαμηλών λιπαρών".

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...