- Details
- Hits: 5063
Το πείραμα πέτυχε και μάλιστα απόλυτα! Τόσο πολύ που θέλησα να το μοιραστώ με όλους τους διαδικτυακούς μου φίλους. Το στιφάδο χωρίς ιδιαίτερο κόπο και δύσκολη προετοιμασία είναι γεγονός. Μάλιστα θα τολμούσα να το πω ΚΑΙ ελαφρύ αφού δεν έχει τσιγαρίσματα και σωταρίσματα ούτε παχιά σάλτσα ντομάτας…Μόνο τα μπαχαρικά είναι αυτά που δίνου έναν τόνο..βαρύτητας. Δεν ξέρω αν κατάφερα να μεταδώσω τον ενθουσιασμό μου για το φαγητό αυτό μέσα σε λίγες γραμμές , το σίγουρο όμως είναι πως ενθουσιάστηκαν αυτοί που το δοκίμασαν κι εγώ που το ετοίμασα….ελπίζω να ενθουσιαστείτε κι εσείς που θα δοκιμάσετε την πρότασή μου.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1274
Δεν είμαι σίγουρη ότι αρέσει σε όλους αυτό το μέρος του αρνιού και ότι είναι καλοδεχούμενο απ’ όλους. Όσοι όμως το αγαπούν , το κάνουν με θέρμη. Αποτελεί εξαιρετικό μεζεδάκι και είναι τέλειο συνοδευτικό για “κρασοκαταστάσεις". Παρόλο που δεν εχω και άριστες σχέσεις με το αρνάκι στην κουζίνα μου , τη συκωταριά του “λαδορίγανη" την αγαπώ πολύ κι αυτό με κάνει να την μαγειρεύω με μεράκι και να τη σερβίρω με άλλο τόσο μεράκι όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Το μπόλικο λεμονάκι , το μπόλικο λαδάκι αλλά και το πιπεράκι επιβάλλονται καθώς και οι τηγανιτές πατάτες σαν συνοδευτικό!
Υλικά:
- Details
- Hits: 2720
Τα ντολμαδάκια τυλιγμένα με αμπελόφυλλα τα γνωρίζουμε όλοι μας! Αυτό το φαγητό είναι ένα με την παράδοση , είναι ένα με την αρχοντιά και τη γοητεία που πηγάζει από τα παλαιΐκά κιτάπια συνταγών των γιαγιάδων μας και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Μια πιατέλα καλοτυλιγμένα ντολαμδάκια , βυθισμένα μέσα σε πλούσια , βελούδινη σάλτσα αυγολέμονου πάντα δέσποζε καμαρωτή και ασυναγώνιστη στα γιορτινά κι επίσημα τραπέζια της οικογένειάς μας. Το αξεπέραστο άρωμα που αναδίνουν τα αμπελόφυλλα δε μπορεί να συγκριθεί με κανένα κι όταν μάλιστα αυτό αναμιχθεί με το μαγικό άρωμα του δυόσμου το αποτέλεσμα είναι τόσο εύγευστο που αγγίζει τα όρια της απόλαυσης!
Υλικά:
- Details
- Hits: 879
Όλοι γνωρίζουμε την τηγανιά και την απολαμβάνουμε καμωμένη με χοιρινό κρέας κατ’ εξοχήν “σβησμένο” με λεμόνι ή με κρασί. Είναι εξαιρετικό , κλασικό φαγητό που ενδείκνυται για κρασομεζές συνοδευμένο με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Κάποιες φορές κάνουμε τηγανιά κοτόπουλου. Νομίζω λοιπόν πως πρέπει σε αυτή την λίστα να προσθέσουμε και το μοσχαρίσιο κρέας! Επιλέγουμε λοιπόν ένα μαλακό κομμάτι , κατά προτίμηση "ελιά" , το αρωματίζουμε με φρέσκια , μυρωδάτη ρίγανη , το σβήνουμε με το κρασί και το καρικεύουμε με μπόλικο πιπεράκι και πάπρικα. σε αυτό το απλό και υπέροχο φαγητό οι τηγανιτές πατάτες και το παγωμένο , λευκό κρασί απλά…επιβάλλονται!
Υλικά: