tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Λατρεύω τις βελουτέ σούπες…μου αρέσει που παίζουν με τα χρώματα και τα αρώματα…Ανάλογα με τα υλικά που θα αναμίξει κανείς μέσα , μπορεί να πάρουν κοκκινωπό , ροζ , πορτοκαλί , κίτρινο , ακόμα και πράσινο χρώμα και δεν πρέπει να το αγνοούμε κι αυτό. Το πρώτο που χορταίνει , λένε , είναι το μάτι και τι πιο όμορφο από ένα πιάτο με γλυκό , πορτοκαλί χρώμα , στολισμένο με κόκκινες , μικρές νιφάδες από μπούκοβο…Παράλληλα η υφή τους με γοητεύει , ενώ η γεύση τους κρύβει ένα μυστήριο λόγω της ανάμιξης των υλικών. Τις προάλλες μια μικρή αδιαθεσία (θα το έλεγε κανείς και πρόφαση εκ μέρους μου) μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω μια υπέροχη βελουτέ ψαρόσουπα. Το μπούκοβο , το ψάρι , τα υπόλοιπα υλικά μα κυρίως το τζίντζερ μετέτρεψαν τη σούπα μου σε μια μοναδική βελούδινη απόλαυση με μόνη εναλλαγή του κόκκους από πλιγούρι που χάριζαν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση!

veloyte vakalaoy tzintzer1

Υλικά:

Είναι απογευματάκι κι εγώ με ίωση στον καναπέ. Χουζουρεύω και χαζεύω στον υπολογιστή μου το αρχείο των φωτογραφιών μου. Το αγαπημένο μου άλπμουμ είναι αυτό με τις φωτογραφίες των συνταγών που έχω προγραμματίσει να αρθρογραφήσω με σειρά προτεραιότητας . Κάποιες από αυτές είναι συνταγές που δεν με έχουν ικανοποιήσει τόσο και θέλουν βελτίωση , οπότε δίνουν χώρο για περαιτέρω εξερεύνηση , κάποιες άλλες δε με ικανοποιούν ως προς την αισθητική…Πρέπει να ξαναφτιάξω , συλλογίζομαι , αυτό το γλυκό και να το φωτογραφήσω ξανά…Μα αυτός ο μαριναρισμένος σολομός με το πετιμέζι και το καβουρδισμένο σουσάμι απορώ κι εγώ πως ξέμεινε εδώ…Και θυμήθηκα: τον είχα ετοιμάσει παράλληλα με το σοκολατένιο μπακλαβά και όπως είναι φυσικό “τον καπέλωσε" η σοκολάτα…Ωστόσο του αξίζει , μια τιμητική θέση στο τραπέζι μας και τον μοιράζομαι πάραυτα μαζί σας. Κάλλιο αργά , παρά ποτέ , έλεγαν οι παλιότεροι.

solomos petimezi1

Υλικά :

Είναι αλήθεια πως αγαπώ τις Ιταλικές γεύσεις , τις Ιταλικές επιρροές και το άρωμα της Ιταλικής κουζίνας. Πλησιάζει τόσο πολύ τα δικά μας δεδομένα και βασίζεται στο ελαιόλαδο , στην ντομάτα , στο βασιλικό και στην παρμεζάνα , γεύσεις που ούτως ή άλλως αγαπάμε και προτιμάμε σα λαός καθότι γείτονες με Μεσογειακό ταπεραμέντο. Από την άλλη , αγαπώ τα ζυμαρικά σε συνδυασμό με τα αυγά. Αγαπημένο μου , γρήγορο φαγητό είναι μια μερίδα μακαρόνια με ζεστό ελαιόλαδο συνοδευμένα με ένα τηγανιτό αυγό και  μπόλικο , φρεσκοτριμμένο πιπέρι..Γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποβάλλουμε την προκατάληψη αυτή και την άρνηση περί αυγού στο συγκεκριμένο πιάτο…Ειναι απλό , πεντανόστιμο και απογειωτικό , πιστέψτε με!!!

karmponara1

Υλικά : (για δυο μερίδες)

Όλες οι αγάπες μαζί: το αγαπημένο ρύζι , μάλιστα στην πιο γλασερή και πλούσια εκδοχή του , τα λατρεμένα μανιτάρια και το ασιατικό , ιδιαίτερο  άρωμα που χαρίζει η σάλτσα σόγιας. Θα χρησιμοποιήσουμε ρύζι “αρμπόριο” , μια έξοχη ποικιλία με σχετικά στρογγυλό κόκκο και μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο που χαρίζει στο ριζότο κρεμώδη υφή και γεμάτη γεύση. Θα χρησιμοποιήσουμε ακόμα φρέσκα , ζουμερά , λευκά μανιτάρια που σε συνδυασμό με το ρύζι χαρίζουν διατροφικά  στον οργανισμό ό,τι και οι πρωτεΐνες. Τέλος θα χρησιμοποιήσουμε σάλτσα σόγιας που θα ολοκληρώσει γευστικά το αποτέλεσμα , μια σάλτσα αλμυρή και αρκετά πικάντικη που θα αποτελέσει την “τελευταία πινελιά”.

rizoto manitaria sogia1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες