- Details
- Hits: 5176
Αυτή τη σούπα τη γνωρίζουμε όλοι κι είναι πασίγνωστη σούπα ιταλικής προέλευσης. Αν με ρωτήσουν να απαριθμήσω τα πιο γνωστά ιταλικά πιάτα που μου έρχονται στο μυαλό , θα πω : πίτσα , καρμπονάρα και σούπα μινεστρόνε… Τι είναι το μινεστρόνε; απ' ό,τι έχω διαβάσει , είναι ό,τι και για μας το καλοκαιρινό "τουρλού" δηλ. "όλα μαζί" μέσα στην κατσαρόλα αλλά σε μορφή σούπας. Είναι εύκολη στην κατασκευή , τρώγεται ευχάριστα και είναι ιδανική για τις κρύες βραδιές του χειμώνα αλλά και για τη δίαιτα…
Δείτε την :
- Details
- Hits: 2765
Δεν ξέρω εσείς , αλλά εγώ όταν δω πιάτο με λιαστή ντομάτα τρελαίνομαι . Θεωρώ τη γεύσης της αξεπέραστη και διακριτικά πικάντικη .΄Οπου τρυπώσει κάνει θαύματα….Το ίδιο και το δεντρολίβανο… Με δυο τέτοια υλικά , χωρίς καθόλου κόπο και με λίγα λιπαρά θα μεταμορφώσουμε ένα απλό , άτονο και αδιάφορο φιλέτο κοτόπουλου σε ένα πιάτο πραγματικά γευστικό . Ο πουρές είναι γι' αυτό το φαγάκι το τέλειο συνοδευτικό με τη βελούδινη υφή και τη διακριτική γεύση . Δίνει ισορροπία και παράλληλα το κάνει ευχάριστο και χορταστικό !
Δείτε το :
- Details
- Hits: 5055
Τα μπαρμπούνια είναι εκλεκτά , απολαυστικά ψάρια που έχουν πάρα πολλούς φανατικούς φίλους… Τη σάλτσα αυτή που θα φτιάξουμε σήμερα την είχε μάθει στη μητέρα μου πριν πολλά χρόνια ένας ψαράς από τη Μαραθούπολη Μεσσηνίας όπου κάναμε τις διακοπές μας σαν παιδιά τα καλοκαίρια. Όταν θέλουμε να απογειώσουμε ένα ψάρι ακόμα περισσότερο και να το απολαύσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο αλλά και όταν θέλουμε να τρέξουμε πίσω , στα παιδικά τα χρόνια και στα αρώματα εκείνων των ξένοιαστων καιρών , ψήνουμε τα ψάρια μας , φτιάχνουμε αυτή τη σάλτσα …και..ταξιδεύουμε….
Ας τα δούμε :
- Details
- Hits: 5533
Όταν ετοίμαζα το άρθρο για τα μπιφτέκια ο σύζυγος είχε ένσταση : "Τι ; μπιφτέκια με πατάτες θα γράψεις; αυτό το ξέρει κι η κουτσή Κατίνα…." (ας με συγχωρέσει η συμπαθέστατη Κατίνα , δεν έχω τίποτε μαζί της… ο λόγος το λέει…).Εεεε ναι , λοιπόν , μπιφτέκια με πατάτες θα γράψω όπως τα έψηνε η γιαγιά μου στο φούρνο όταν μας περίμενε στις διακοπές… καλή και η κινόα , καλά και τα γκότζι μπέρι και τα γλυκόξινα και τα ταϋλανδέζικα και τα γκουρμέ , αλλά ας μην ξεχνάμε εκείνο το άρωμα της παραδοσιακής κουζίνας κι ας μην αφήνουμε τη φρενίτιδα του μοντερνισμού να μας παρασύρει εντελώς…
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το φαγάκι μας και μετά να γλείφουμε τα δάχτυλά μας :
Υλικά για τα μπιφτέκια: