tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Είναι μερικές συνταγές που για κάποιο λόγο τις κρατώ στις σημειώσεις μου για καιρό μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή να τις δοκιμάσω…Είνα κάποιες άλλες όμως που δεν προλαβαίνω να τις καταχωρήσω στις σημειώσεις μου , ούτε να τις προσθέσω στα “προσεχώς” γιατί πολύ απλά τις φτιάχνω άμεσως μόλις τις βρω. Είτε γιατί έχω έτοιμα τα υλικά και έχω τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή μου , είτε γιατί μου κινεί ζωηρό ενδιαφέρον…Έτσι έγινε και μ’ αυτή την  “ξυπόλυτη” τυρόπιτα με κολοκύθια που η Μαρία Χριστίνα Βλαχοπούλου μοιράστηκε μαζί μας στο διαδίκτυο…Δεν είναι δική της η συνταγή , απ’ ό,τι μου είπε. Όμως όποια κι αν είναι η “πρωτεργάτρια” την υπερευχαριστούμε γιατί η πιτούλα αυτή είναι υπέροχη!

matzina kolokyui1


Υλικά :

Αυτό το καταπληκτικό ορεκτικό το θυμάμαι από παιδί που το έφτιαχνε μοναδικά μια φίλη της μητέρας μου και μας σέρβιρε απ΄αυτό κάθε φορά που μας είχε τραπέζι! Το “τσάκιζα” χωρίς να ξέρω καλά-καλά τι είναι (ίσως αν ήξερα ότι ήταν μελιτζάνα να μην το τιμούσα και τόσο πολύ) . Φέτος το καλοκαίρι μια καλή μου συμπολίτισσα μου το θύμισε με τα εξής λόγια : "Παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου ανελλιπώς…μελιτζανάκι τουρσί να φτιάξεις , είναι πολύ ωραίο , το έφτιαξα με τη μητέρα μου αυτές τις μέρες” . Δεν ήθελα και πολύ… μετά από λίγες μέρες , μια επίσκεψη στη λαϊκή αγορά ήταν αρκετή για να προμηθευτώ τα υλικά:

melitzanaki toyrsi1
Υλικά:

Δεν ξέρω τι γινόταν στο σπίτι όταν ήσαστε παιδιά , ούτε τι γίνεται τώρα στο σπίτι με τα δικά σας παιδιά. Εγώ πάντως , αλλά κυρίως ο αγαπημένος και μονάκριβος αδερφός μου μεγαλώσαμε με πατάτες τηγανιτές…και δεν πιστεύω ότι είμαστε η εξαίρεση. Ό,τι και να υπήρχε στο τραπέζι , συμπληρωνόταν φυσικά και αυτονόητα με “μια τηγανιά πατάτες”…Εγώ βέβαια μεγαλώνοντας απαρνήθηκα το πιάτο αυτό , καθώς άρχισα να μετρώ θερμίδες και να προσέχω …τη γραμμή μου. Αλλά πώς να συνοδέψεις τη μπριζόλα ή τα κεφτεδάκια; (που κι’ αυτά ψητά τα φτιάχνω τώρα πιά) ; Η απάντηση βρίσκεται στο αρχαίο γνωμικό “Πενία τέχνας κατεργάζεται" και την τέχνη αυτή την ανακάλυψα εδώ και καιρό και την "εξασκώ" σχεδόν καθημερινά αφού μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε τις πατάτες μας ψητές με λιγοστό λάδι αλλά καμωμένες "σαν τηγανιτές". 

patates san thganites1

Υλικά:

Η πιπεριά Φλωρίνης είναι μια αγαπημένη ποικιλία πιπεριάς γιατί ο καρπός της είναι ολόγλυκος , η γεύση της δυνατή και ξεχωριστή , το χρώμα της κατακόκκινο και οι δυνατότητες να την απολαύσει κανείς , πάρα πολλές . Περιέχει πολλές βιταμίνες μα λίγες θερμίδες και μπορούμε να την γευτούμε ψητή , σε συνδυασμό με κρεατικά ή θαλασσινά , μπορούμε να την προσθέσουμε σε σαλάτες , κυρίως με λάχανο αλλά μπορούμε να τη φτιάξουμε ένα υπέροχο “τουρσί” και να τη γευτούμε σαν ορεκτικό ή σα συνοδευτικό με ένα πιάτο όσπρια…Το τσιπουράκι στην τελευταία περίπτωση…επιβάλλεται!

piperies florinis1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες