Παραδοσιακα γλυκα
- Details
- Hits: 27884
Δεν ξέρω εσείς , αλλά εγώ δελεάζομαι όταν ανακαλύπτω μια συνταγή απλή και γρήγορη που στην εκτέλεσή της οι οδηγίες είναι του τύπου : “ρίξτε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο και χτυπήστε για λίγα λεπτά”…Αν μάλιστα η απλοϊκή αυτή εκτέλση έχει σαν αποτέλεσμα μια υπέροχη , αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό δε νομίζω ότι θα μπορέσει κανείς να την αγνοήσει ή να την παραβλέψει… Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό , σας διαβεβαιώνω! Αποτελεί ένα υπέροχο επιδόπιο που αρέσει σε όλους! Είναι ιδανική με μια μπάλα παγωτό ή σορμπέ με άρωμα λεμόνι , με παγωτό καϊμάκι ή απλά περιλουσμένο με λίγη κρέμα γάλακτος…
Δείτε τη και φτιάξτε τη:
Υλικά :
- Details
- Hits: 337
Αν σου πω ότι αυτή η τάρτα με την υπέροχη κρέμα και τα ψητά μήλα συναγωνίζεται επάξια τα καλύτερα κεράσματα θα με πιστέψεις; Αν με πιστέψεις , θα κάνεις πολύ καλά και σε προτρέπω να περάσεις άμεσα στην εκτέλεσή της κι είμαι σίγουρη πως θα την φτιάξεις ξανά και ξανά…Στο μεταξύ η ετοιμασία της είναι άκρως διασκεδαστική και μη φανταστείς πως θα σε κουράσει. Όταν λέμε πως περιέχει κρέμα, μιλάμε για μια κρέμα που θα ψηθεί και θα "δέσει" μόνη της καθώς θα ψήνεται στο φούρνο... Εννοείται πως τη θέση των μήλων μπορεί να πάρει το οποιοδήποτε φρούτο, από κεράσια και φράουλες μέχρι κομποστα βερύκοκο, ροδάκινο κ.λ.π.
Υλικά:
- Details
- Hits: 4721
Όλα τα καλά μαζεμένα σε μια υπέροχη, γλυκιά πίτα! Αν σας αρέσουν οι "χωριάτικες", παραδοσιακές, αυθεντικές γεύσεις που είναι στενά δεμένες με τα προϊόντα της γης , δοκιμάστε την! Το ανθότυρο δίνει την ιδιαιτερότητα σ' αυτό το γλυκό και του χαρίζει ρουστικ αίσθηση ενώ το αχλάδι το συμπληρώνει διακριτικά και αρωματικά …Τη συνταγή ανακάλυψα σε ένα παλιό περιοδικό με αφιέρωμα σε τάρτες και πίτες…
Ας τη δούμε :
- Details
- Hits: 8959
Η καταγωγή μου όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα είναι από την Αρκαδία…Εκεί και συγκεκριμένα στο χωριό του πατέρα μου , φτιάχνουν την περίφημη γαλόπιτα τόσο συχνά που τείνει να θεωρείται ένα από τα παραδοσιακά γλυκίσματα του τόπου …Πρόκειται για μια κρέμα δεμένη στην κατσαρόλα και μετά ψημένη με μπόλικο βούτυρο , σκέτη (χωρίς φύλλα) σε ένα ταψί , πασπαλισμένη με μπόλικη κανέλα! Βέβαια το συγκεκριμένο γλύκισμα με παραλλαγές το φτιάχνουν σε όλη την Ελλάδα και οι συνταγές είναι όλες ..διαλεχτές. Από γαλόπιτα που την ήξερα έμαθα ότι σε πολλά μέρη της Ελλάδας τη λένε γαλαΤΟπιτα και ότι είναι θαυμάσια και με καραμελωμένα , τραγανά , ροδοψημένα φύλλα…Η συγκεκριμένη συνταγή είναι απλά θεϊκή…δοκιμάστε την!
- Details
- Hits: 3818
Την πρώτη φορά μπορεί να πει κανείς ότι έτυχε! Την επόμενη φορά που έκανα τα περιφημα τσουρέκια της Ελπίδας , δε μπορεί να έτυχε , αλλά πέτυχε και μάλιστα απόλυτα!. Δε με δελέασε ο τίτλος “χωρίς ζύμωμα” αλλά το όνομα της φίλης μου που σ’ αυτήν χρωστάω τη μεγάλη αγάπη για τα ζυμώματα και τις πίτες αφού αυτή είναι “η πρώτη μου διδάξασα” και το έκανε με τόση πολλή αγάπη που δε μου άφησε περιθώρια να αποτύχω…Ο τρόπος εκτέλεσης της συγκεκριμένης συνταγής και τα καλομετρημένα υλικά καθώς και το όνομα της αγαπημένης μου Ελπίδας το οποίο πλέον αποτελεί εγγύηση είναι ταυτόσημο με την επιτυχία σε κάθε συνταγή. Η όλη διαδικασία είναι τουλάχιστον απολαυστική , η συγκεκριμέμη δόση είναι χορταστική αφού δίνει αρκετά τσουρέκια και το αποτέλεσμα είναι αναμφισβητητα υπέροχο. Αφράτα , πεντανόστιμα , κορδονάτα τσουρέκια με δυνατό άρωμα από μαχλέπι , πλασμένα με βούτυρο , αλεύρι και πολλή , πολλή αγάπη!
Υλικά:
- Details
- Hits: 555
Ομολογώ πως με αυτό το κομμάτι της παράδοσης και μ’ αυτή τη συνταγή δεν είχε ασχοληθεί ποτέ. Έβλεπα αναρτήσεις φίλων, έβλεπα βιντεάκια και προτάσεις με τα περίφημα λαζαράκια που αναπαριστούν τον αναστημένο Λάζαρο και ουσιαστικά είναι ένα νηστίσιμο σταφιδόψωμο με ξεχωριστό σχήμα που το κάνει συμπαθητικό και τρελαίνει τα πιτσιρίκια. Το γλυκό μου “βασανάκι” λοιπόν, ο εγγονός μου που πλέον αισίως πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, διδάχτηκε από τη δάσκάλα του την παράδοση αυτή…σε μένα δεν έμενε παρά να σηκώσω τα μανίκια και να πλάσω μαζί του λαζαράκια…
Για τη συνταγή δεν είχα πρόβλημα, ανέτρεξα αμέσως στα αρχεία της ομάδας της φίλης Ελευθερίας Μπούτζα!
Υλικά: