tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τι νοστιμιά κι αυτή του πράσου! τι γλυκιά γεύση!

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα σουφλέ με πράσα το οποίο θα μπορούσαμε να το πούμε “ξυπόλυτη πρασόπιτα” γιατί είναι ένα απλό , μίγμα με αναμεμιγμένα όλα τα υλικά της συνταγής και ψημένα σ’ ένα ταψί ή πυρίμαχο σκέυος χωρίς φύλλο , χωρίς κρούστα , χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο παρά με τα πιο απλά  προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας και με μια μικρή , ενδιαφέρουσα παρέμβαση που είναι  το σουσάμι για να δίνει ένα ενδιαφέρον στην υφή αλλά και στη γεύση. Δείτε το :

soyfle prasa1
Υλικά :

Τα μανιτάρια είναι πάθος και ξέρω ότι οι περισσότεροι τα λατρεύουν και τα απολαμβάνουν. Κι υπάρχουν τόσα πολλά είδη , τόσοι διαφορετικοί τρόποι να τα γευτούμε , τόσες πολλές δυνατότητες και συνδυασμοί υλικών που μπορούμε να κάνουμε μαζί τους. Τα μαριναρισμένα αυτά πλευρώτους είναι εξόχως απολαυστικά και λίγα λέω αφού μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα, με φρέσκο ελαιόλαδοκαι λεμόνι, ή με άγιο ρύζι ή να τα προσθέσουμε σε μια πράσινη σαλάτα με σως μελιού!
Φτιάξτε τα και απολαύστε τα :

pleyrotous sxara1
Υλικά :

Τι να πω γι’ αυτό το γέννημα της φύσης; Θα το χαρακτηρίσω τουλάχιστον μαγικό…Το άρωμα και η υπόπικρη γεύση του είναι για μένα ταυτισμένα με την άνοιξη… ευδοκιμούν στα ορεινά και είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό με έντονη διουρητική δράση καθώς επίσης αντιοξειδωτική , αντικαρκινική. Εγώ τα αγαπώ από παιδί , τότε που πηγαίναμε για Πάσχα στο χωριό του αγαπημένου μου πατέρα και δε παύαμε να τρώμε σπαράγγια κάθε  μέρα , μιας και  ήταν άφθονα στην περιοχή !  Από τότε επιδιώκω να τα εξασφαλίζω και να τα απολαμβάνω όσο πιο πολύ μπορώ…τόσο απλά…τόσο γευστικά…με μια απλή ομελέτα :

sparagia 1
 Υλικά :

Η σκορδαλια δε φαντάζομαι να θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα συνοδευτικό που όλοι αγαπάμε και όλοι προτιμάμε. Όλοι μας έχουμε να θυμόμαστε τουλάχιστον μία ή και περισσότερες φορές που φάγαμε τόση πολύ σκορδαλιά και τόσο πολύ ψωμί  μέχρι που…"σκάσαμε". Συνοδεύει το μπακαλιάρο αλλά και τα πατζάρια , τα τηγανιτά κολοκυθάκια ή τις μελιτζάνες. Είναι ένα αγαπημένο έδεσμα που τείνει να θεωρείται ένα από τα κορυφαία , εθνικά μας πιάτα! Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής της , με ξύδι ή λεμόνι , με ψωμί ή πατάτα..με ξηρούς καρπούς πολλές φορές ! Εγώ σήμερα σας παρουσιάζω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή και "καλή όρεξη"

Δείτε την :

skordalia1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες