- Details
- Hits: 7302
Αυτή η πίτα είναι απολαυστική. Όταν την ετοιμάζω το σπίτι μοσχοβολάει και όταν τη δοκιμάζουμε διαπιστώνουμε ότι είναι τόσο υπέροχη και ζωντανή η γεύση της που δε μπορούμε να σταματήσουμε στο ένα κομμάτι. Τα τυριά βέβαια παίζουν κι αυτά το δικό τους ρόλο δίνοντας τόση γέυση όση ακριβώς πρέπει και προσθέτοντας μια πικάντικη πινελιά στην κατά τ’ αλλα γλυκιά και απλή πίτα…και βέβαια το μπούκοβο…αυτό το μικρό , θαυματουργό σποράκι με το υπέροχο χρώμα και το μοναδικό άρωμα…
- Details
- Hits: 7833
Όποιος αγαπάει τα μανιτάρια πρέπει να δοκιμάσει αυτη την πίτα . Έχει ωραίο , ζυμαρένιο φυλλαράκι και τα υλικά μέσα “δένουν” με λίγη μπεσαμέλ , πράγμα που κάνει την πίτα μας αφράτη , κρεμώδη και απολαυστική . Συνήθως οι μανιταρόπιτες έχουν σαν κύριο συστατικό της γέμισης την κρέμα γάλακτος κι η κρέμα τις κάνει νόστιμες μεν…παχιές δε…. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσουμε και κάποιο άπαχο αλλαντικό και τυρί με χαμηλά λιπαρά απολαμβάνουμε μια πίτα με όλη τη γεύση αλλά με λίγες και…καλές θερμίδες…και χωρίς ενοχές!
- Details
- Hits: 2125
Ένας μεζές πικάντικος , αρωματικός κι αγαπημένος! Τα μύδια ή τα αγαπάς ή δεν τα προτιμάς…εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία και τα αγάπησα από την πρώτη στιγμή που τα δοκίμασα και δε χάνω ευκαιρία να τα μαγειρεύω , να τα γεύομαι και να τα σερβίρω σε φίλους όταν πίνουμε ουζάκι ή όταν έχουμε τραπέζι με θαλασσινά ή όταν διανύουμε περιόδους νηστείας… Εξάλλου τα μύδια αποτελούν μία σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και καλής ποιότητας πρωτεϊνών, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, θερμίδες και χοληστερίνη. Ας τα απολαύσουμε λοιπόν μαγειρεμένα τόσο απλά…μα τόσο νόστιμα και απολαύστικά :
- Details
- Hits: 5480
Είμαι από την Πελοπόννησο και ομολογώ πως τη φάβα δεν την είχα δοκιμάσει ποτέ μου , μιας και δε συνηθίζεται ούτε συναντιέται συχνά στα μέρη μας , μέχρι που γνώρισα μια φίλη- chef με καταγωγή από τη Σίφνο….Ομολογώ πως με την πρώτη πιρουνιά που έβαλα στο στόμα μου γοητεύτηκα , εντυπωσιάστηκα και ενθουσιάστηκα….Μα τι έχανα τόσα χρόνια , αγνοώντας το "ταπεινό λαθούρι” , ένα απλό όσπριο το οποίο με μια απλή κατασκευή , με τον πιο απλό τρόπο μαγειρέματος , και τα πιο απλά γεννήματα της γης μετατρέπεται σε ένα πιάτο εξόχως υπέροχο και απολαυστικό! Σας παρουσιάζω λοιπόν τη φάβα , το πιάτο “σήμα καταταθέν” της κυκλαδίτικης κουζίνας και απλά….υποκλίνομαι!