- Details
- Hits: 6165
Αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα είναι αφράτη , πεντανόστιμη , ζουμερή , χορταστική , πανεύκολη στην κατασκευή και με σίγουρη επιτυχία. Περιέχει ποικιλία τυριών τα οποία αν θέλουμε επιλέγουμε να είναι χαμηλών λιπαρών ώστε να την απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις. Το ίδιο και το είδος του αλλαντικού που θα χρησιμοποιήσουμε…μπορεί να είναι από μπέικον…μέχρι φιλέτο γαλοπούλας.. Η επιλογή δικιά σας…Όπως και να' χει πάντως είναι αξεπέραστη και απολαυστική.
Ας τη δούμε :
- Details
- Hits: 9645
Το κατίκι Δομοκού είναι ένα καταπληκτικό τυρί που παρασκευάζεται στην περιοχή του Δομοκού , στο νομό Φθιώτιδας , από αιγοπρόβειο γάλα. Η φρεσκάδα του μοναδική , λευκό και ελαφρύ με βελούδινη , ανάλαφρη υφή , με διακριτικό και ευχάριστο άρωμα και γεμάτο δροσιά χωρίς πολλά λιπαρά . Μου αρέσει πολύ σκέτο με καψαλισμένο ψωμί αλλά και σε πολλές σαλάτες , σε ζυμαρικά ή και σε γλυκά…Κάποτε , πριν χρόνια βρήκα τη συνταγή για την πιτούλα που φτιάχνω σήμερα και δεν ήξερα καν την ύπαρξη του τυριού αυτού . Τώρα πια έχει μπει για τα καλά στη διατροφή μας και όχι άδικα…είναι αγαπημένο…
Δείτε την πιτούλα :
- Details
- Hits: 9745
Αυτές οι πίτες στο "τσακ μπαμ" είναι οι μεγάλη μου αδυναμία. Πρώτα-πρώτα είναι το ζυμαρένιο φυλλαράκι που γίνεται τόσο εύκολα και πλάθετται τόσο ευχάριστα! Στη συνέχεια είναι η γέμιση. Με τα πιο απλά , αγνά και ωραία υλικά , με αυτά που διαθέτει ο τόπος και η εποχή , με αυτά που σχεδόν πάντα έχουμε στο ψυγείο και το ντουλάπι μας μπορούμε να φτιάξουμε εξαιρετικές νοστιμιές . Η τυρόπιτα αυτή μας ενθουσίασε οικογενειακώς! Η σιμιγδαλένια κρέμα θυμίζει έντονα τη γέμιση μπουγάτσας και είναι υπέροχη. Έτσι προέκυψε μια πιτούλα τόσο απίθανη που ….μαλώσαμε για το τελευταίο κομμάτι… Φτιάξτε την , την προτείνω ανεπιφύλακτα αλλά το πολύ-πολύ , ετοιμάστε διπλή δόση...Θα γίνει ανάρπαστη.
Υλικά:
- Details
- Hits: 5411
Αυτές οι φλογέρες είναι καταπληκτικές.. Με τραγανό φύλλο κρούστας και μια γέμιση βελούδινη και τυρένια που λιώνει στο στόμα. Τις δοκίμασα σε ένα συγγενικό σπίτι ένα βράδυ και την άλλη μέρα με χαρτί και μολύβι στο χέρι τηλεφώνησα στην οικοδέσποινα (που την έλεγαν Δέσποινα) και της ζήτησα τη συνταγή . Αυτή μου την έδωσε με μεγάλη προθυμία και αναλυτικές οδηγίες κι εγώ με την ίδια προθυμία και αγάπη τη δημοσιεύω:
Υλικά: