- Details
- Hits: 8545
Πολύ εντυπωσιακή και κυρίως πολύ νόστιμη η συγκεκριμένη πίτα, γίνεται τόσο αφράτη και λαχταριστή που δεν ησυχάζει κανείς αν δεν αδειάσει το ταψί . Πρόκειται για μια κλασική συνταγή , που έμαθα να φτιάχνω από μικρή ηλικία και μου άρεσε πολύ... Ωστόσο για λόγους ειδικής διατροφής , δεδομένου ότι περιέχει μεγάλη ποσότητα τυριών στην πορεία δοκίμασα μια πιο....''light'' εκδοχή της με τυριά χαμηλών λιπαρών και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου καλό και η τυρόπιτα πεντανόστιμη! Πιστέψτε με δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αυθεντική....φυσικά μπορούμε να φέρουμε τη συνταγή αυτή στα μέτρα και τα γούστα μας και να χρησιμοποιήσουμε ό,τι υλικά και όποια είδη τυριών προτιμάμε. Θα είναι εξισου εντυπωσιακή , αφράτη και μοναδική.
Δείτε την :
Υλικά:
- Details
- Hits: 3929
Αυτή τη σούπα τη φτιάχνω κάθε φορά που θέλουμε να φάμε πολύ ελαφρά ή όταν θέλω να συνοδέψω ψητό κρέας ή ψάρι που απόμεινε στεγνό και μόνο…..Έτσι το τραπέζι παίρνει άλλο χρώμα κι η διάθεσή μας επίσης!
Την προσφέρω ακόμα σαν πρώτο πιάτο όταν έχω τραπέζι….για να προετοιμάσει τα στομάχια μας για το φαγοπότι που θα ακολουθήσει ή όταν το στομάχι ζητάει τα βράδια κάτι ελαφρύ και "μαλακτικό".
Τη φτιάχνω εδώ και χρόνια και την αγαπάμε πολύ. Συχνά τη συνοδεύουμε με cottage cheese ή γιαούρτι και την αρωματίζουμε με ένα σωρό αρώματα ανάλογα με την όρεξη , την εποχή ή το υλικό που συνοδεύει.
Είναι μοναδική!
Δείτε τη :
Υλικά:
- Details
- Hits: 12166
Αυτή η τυρόπιτα είναι κλασική κι αγαπημένη. Όποτε κι αν τη φτιάξω με βγάζει ασπροπρόσωπη. Λιώνει στο στόμα και δεν πετρώνει ακόμα κι αν παγώσουν τα τυριά (εξαιτίας της μπεσαμέλ) κι αυτό , για μένα , κάνει τη διαφορά Εξάλλου είναι θέμα παράδοσης: H μητέρα μου δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει τραπέζι σε φίλους και να μη φτιάξει αυτή την τυρόπιτα κι εμείς τα παιδιά την περιμέναμε σα να ήταν το έπαθλο της βραδιάς. Τα τυριά , φυσικά μπορούν να αντικατασταθούν με χαμηλών λιπαρών και να την απολαύσουμε με ακόμα μεγαλύτερη άνεση !
Δείτε τη :
Υλικά:
- Details
- Hits: 4489
Το τζατζίκι είναι το πιο διαδεδομένο , κλασικό και αγαπητό συνοδευτικό για ψητά κρέατα . Η γεύση του είναι εκρηκτική και δυναμική...Από τη μια το σκόρδο δίνει τη δυνατή του γεύση και την απαραίτητη αψάδα , από την άλλη το γιαούρτι δροσίζει και ισορροπεί ευχάριστα έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι απογειωτικό! Δε νομίζω ότι υπάρχει στο τραπέζι ψητό αρνί ή χοιρινό χωρίς το τζατζικάκι . Αν μάλιστα το αρωματίσουμε και το δροσίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνιθο κατά περίπτωση έχουμε την απόλυτη απόλαυση στο πιάτο μας ...Και...προσοχή στο ψωμί...
Ας το φτιάξουμε :
Υλικά: